megvédték a zöldet

2021.09.14. 10:33

Új parkolót kapott a Tócóskert

Ezentúl könnyebben parkolhatnak a városrész lakói, kedd délelőtt új területet adtak át az ott élők és közlekedők számára.

Fotó: Molnár Péter

A 31 millió forintból kialakított, csaknem negyven férőhelyes, csapadékvíz-elvezetéssel és szilárd burkolattal ellátott parkoló kapcsán a Tócóskert tér 1. szám alatt Papp László polgármester kiemelte: a nagy volumenű fejlesztések mellett lakossági igények alapján a Tócóskertben idén valamivel több mint 120 millió forintból valósított meg kisebb beruházásokat, sok helyen balesetveszélyes lépcsők felújítását az önkormányzat. Pósán László országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a zöldterületet ennél a beruházásnál is sikerült megvédeni, majd hozzáfűzte: hogy a parkolást az új területek kialakítása mellett sávok felfestésével is megkönnyítik; ezzel a megoldással rendezettebbé válik a parkolás, emellett több járda is felszabadul.

Fotó: Molnár Péter

Csaholczi Attila önkormányzati képviselő először említést tett a városvezetőség részéről kért két mozgássérültek részére kialakított parkolóhelyre, majd elmondta, hogy az ott élők nagy megelégedéssel használják a frissen kialakított területet. Végül kitért a Vincellér utcai fejlesztésekre is: nemrég szervizutakat teljes hosszában felújították, emellett korszerűsítették az úthoz tartozó, rossz állapotban lévő parkolót is.

Szakál Adrienn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában