segítő kezek

2021.09.29. 21:45

Több településen is lesz véradás október első felében

Útra kelnek a Magyar Vöröskereszt véradásai Hajdú-Bihar megyében is, de a vándormadarakkal ellentétben nem hagyják el a megyehatárt, csak addig mennek, hogy közelebb vigyék a véradásokat a donorok lakhelyéhez, munkahelyéhez és az adott oktatási intézményhez.

20210924 Balatonfüred Véradást szervezett a balatonfüredi légibázis Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: MW-archív

Késlekedés nélkül befut a MÁV-véradás október 5-én 14 és 17 óra között a debreceni Nagyállomásra. A megyeközpont tartogat még egy meglepetést: október 6-án a Kossuth Kollégiumba költözik ki a Vöröskereszt véradása, az önkéntesek és munkatársak emlékeztetik arra is az egyetemistákat, hogy ha felveszik a Véradás nevű szabadon választható tárgyat, akkor a jótettet kreditpontokra is beválthatják – azon túl, hogy három embertársuk gyógyulását segítik. A hónap 12. napján a Külső-Diószegi úton az ÉLIM Református Szolgáltató Központban várják a debrecen-bánki segítő szándékú embereket a vöröskeresztesek – olvasható a közleményükben. A hónap első felében különösen Berettyóújfaluban és vonzáskörzetében sorjáznak a véradások; október 7-én és 12-én két helyi középiskola ad otthont a véradásnak, majd 14-én Esztár és Kismarja központja. Hajdúnánáson és a környékén lakókhoz is ebben az időszakban települ ki a donáció, így akik az elmúlt 56 napban nem adtak vért, kényelmesen, utazás nélkül megtehetik 5-én Polgáron, 11-én Hajdúnánáson és Görbeházán. Kabán október 4-én a művelődési házban várják a véradókat.

Adj vért ősszel is

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének önkéntes véradószervezői és munkatársai kérnek mindenkit, aki egészséges, 18-65 év közötti, a súlya meghaladja az 50 kilogrammot, és az elmúlt 56 napban nem adott vért, hogy csatlakozzanak a véradók táborához, hiszen az őszi megfázásos időszak miatt helyenként a rendszeres véradók nem tudnak elmenni az aktuális véradásukra, s a vérkészleteket folyamatosan és egyenletesen szinten kell tartani. Kérik a véradók megértését is, hiszen a véradótérben továbbra is érvényesek a biztonsági szabályok, így egyszerre csak 5 fő tartózkodhat a véradóhelyiségben, és esetenként ez megnövelheti a várakozási időt.

A véradások pontos helyét és idejét ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában