Összetartozás

2021.09.08. 12:45

Néptáncok, dalok a Sárrétudvariban tartott találkozón

Lendvai Csaba: amíg szól a magyar népdalkincs, addig él a magyar nemzet.

Az anyaországból és az országhatáron túlról érkezett tizenkettő, magyar hagyományőrző csoport és előadó részvételével rendezte meg népzene, néptánc és népdalos fesztiválját a „Kézenfogva Testvéreinkkel” Sárrétudvari Alapítvány a napokban a Magyar Kormány támogatásának eredményeként.

– Alapítványunk fő célkitűzése az emberi kapcsolatok erősítése elsősorban a Kárpát-medencében és a nyugati diaszpórában élő magyarság körében, továbbá a rohanó világunkban a fiatal szívekben a nemzeti gondolatok és a magyar nemzeti tudat és öntudat erősítése, nemzeti kultúránk őrzése, ápolása és átadása.

„Mindezeknek a céloknak az eléréséhez a határok átjárhatósága azonban nem elégséges.”

Most jött el az ideje a munkának, hogy nemzeti és keresztény mindennapjainkat megtöltsük értelemmel, továbbá szellemi és lelki gyarapodással is – fogalmazott köszöntőjében Lendvai Csaba, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az eseményről elmondta, hogy a rendezvény messzemenően a „nemzeti összetartozás” jegyében zajlott, hiszen a résztvevők többsége az elszakított területekről érkezett. Mindenki számára egyetlen dolog volt a vezérlő fonal, hogy a magyar kultúrát őrizzék, és adják tovább a jövő nemzedéke számára. – Tudjuk, hogy múltunk nélkül nem volna jelenünk, és nem lesz jövőnk sem. Kötelességünk a magyar nemzet és nemzeti érzés erősítése, fenntartása a Kárpát-medencében. Hisszük, hogy amíg szólnak a dalok, a kórusmuzsikák, a magyar népdalkincsünk szólal meg, és gyönyörködhetünk a magyar néptáncok gyöngyszemeiben, addig él magyar nemzetünk.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában