Lakossági kezdeményezés

2021.09.29. 11:15

Megváltozik a Jászai Mari téri parkoló működési rendje Debrecenben

Akár száz autó tud majd parkolni egyszerre. A kialakításnál figyelemmel lesznek a mozgáskorlátozottak igényeire is.

Fotó: Bekecs Sándor

Lakossági kezdeményezésre a többi belvárosihoz hasonló használatúvá alakítják át a Jászai Mari téri parkolót. Megszűnik a sorompós ki- és beléptetés, helyette jegyautomatán keresztül vagy mobiltelefonnal válthatják meg jegyeiket az autósok, valamint érvényesek lesznek a lakossági bérletek, kedvezmények is október elejétől.

– Az a döntés született, hogy ezt a sorompós, betonelemekkel körülhatárolt területet, ami hivatalosan egy gazdasági, üzleti parkolónak számított, megszüntetjük és lakossági használatba fogjuk utalni, a többi, hasonló felszíni belvárosi parkolóval megegyező konstrukcióban – mondta Pósán László a szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatón.

Hetei József (b) és Pósán László a szerdai sajtótájékoztatón | Fotó: Bekecs Sándor

Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott:

újabb és újabb kihívásokkal kell megküzdeniük a városrészben, amik közül egyik ilyen a parkolás. Az itt lévő parkoló átalakításának döntését a lakosok kifejezett kérésére, javaslatára hozták meg.

– Lehetőség lesz automatánál vagy mobiltelefonnal is parkolójegyet váltani. Ennek előnye, hogy megvan az időkeret, mikor fizetős és mikor nem fizetős a parkolás. Lehetőség van arra is, hogy hétvégén ingyenes legyen – hangsúlyozta Pósán László.

A körzet önkormányzati képviselője, Hetei József is megerősítette, több lakos jelezte felé a parkolás problémáját, ezért is igyekeztek erre megoldást találni.

Fotó: Bekecs Sándor

– Amikor az itt élők hazaérkeznek, nagyon nehezen találnak parkolóhelyet, a Jászai téri pedig egy üzleti parkolóként működött, ami állandó díjfizetési kötelezettséget jelentett a nap minden szakaszában. A lakosok nem tudták ezt úgy használni, ahogy nekik arra szükségük lett volna – mutatott rá a képviselő. Hozzátette,

a sorompós rendszert október elsejével megszüntetik, ami nélkül rugalmasabbá, gördülékenyebbé válik majd a ki- és beparkolás.

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában