Sokan érdeklődnek

2021.09.22. 15:08

Hatvanhetedik alkalommal rendez festmény- és műtárgyaukciót a Villás Galéria és Aukciósház

Az aukciósház évente több árveréssel is megörvendezteti a régiségek és a műtárgyak kedvelőit.

Fotó: Molnár Péter

A Bem téren lévő üzletben október 2-án (szombaton) 15 órától összesen 210 tételre lehet majd licitálni. A festmények főként 19. és 20. századi neves magyar festők alkotásai, a műtárgyak között pedig antik ezüst dísztárgyak, Zsolnay és Fischer porcelánfajanszok, bútorok és szobrok találhatóak. Az aukción többek között Bene Géza, Corini Margit, ef Zámbó István, Markó András alkotásai közül választhatnak az érdeklődők. A legmagasabb áron induló tétel megközelíti a 4 millió forintot, a legalacsonyabb kikiáltási ára pedig egy ezüst süteményfogónak van, amely 12 ezer forintról indul.

- Több kortárs, modern festmény található most a tételek között. Ennek az az oka, hogy sok új vevő kapcsolódott be az árverésbe, köztük fiatalok is, ezért megpróbáltunk alkalmazkodni a felmerülő igényekhez – hangsúlyozta Villás Jánosné Bagdi Ilona galériatulajdonos. Az aukción szereplő tárgyakat színvonalas kiállítás keretében szeptember 22-től tekinthetik meg az érdeklődők a galéria bemutatótermében.

Fotók: Molnár Péter

Panyiczki-Berényi Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában