velünk élő hagyományok

2021.09.05. 15:40

Baráti társaságok családi vadásznapja – fotókkal

Gasztronómiai élmények és programkavalkád várta a résztvevőket.

Szent Hubertusz, a vadászok védőszentje keblére ölelte a Liget és az Érmelléki Vadásztársaság tagságát, ugyanis csodálatos időben, verőfényes napsütésben rendezhettek családi napot a létavértesi Piremon Pihenőközpontban szombaton. Általában minden szervezet külön, „saját berkeken belül” szokott ilyen eseményeket rendezni, ám most az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás kapcsán az Országos Magyar Vadászkamara minden társaságot 200 ezer forinttal támogatott családi nap szervezésében. Ráadásul lehetőséget biztosított arra is, hogy a vadásztársaságok társuljanak, így jöhetett létre a létavértesi rendezvény.

Az esemény két főszervezője, Bodnár András, a Liget Vadásztársaság elnöke, illetve Girdán Sándor, az Érmelléki Vadásztársaság első embere a Naplónak elárulta, a két közösség baráti kapcsolatot ápol, így jött az ötlet a közös családi vadásznap rendezéséhez. Az esemény ünnepélyes megnyitóján – melyen részt vett Menyhárt Károly Létavértes polgármestere is – a vadászkürt jellegzetes hangjai után a két elnök nyitóbeszédet tartott, s mindketten kiemelték, hogy nagyon fontos szerep hárul a tagságok munkájában a vadászati hagyományok fenntartására, átadására.

A létavértesi pihenőközpontban nagyjából százötvenen kapcsolódhattak ki a természet lágy ölén, s magától értetődő módon a kikapcsolódás, szórakozás mellett a gasztronómia is előtérbe került. Reggel tárcsán sütött lángossal fogadták a vendégeket, majd délben üstben főtt tárkonyos sertésragu leves, vörösboros szarvaspörkölt, slambuc és szalagos fánk került a tányérokra. Miután a résztvevők kiheverték a „kajakómát”, következtek a nagy népszerűségnek örvendő programok: sorverseny, íjászat, légpuskás lövészet, lovaglás és hintózás. Természetesen a szervezők a gyermekekre is gondoltak, a legkisebbeket ugrálóvár, trambulin, arcfestés, csillámtetkó és játékos vetélkedő várta. A rendkívül jó hangulatú programkavalkád után tárcsán sütött dám szarvas, csirke és tarja várta az éhes jelenlévőket, akik késő estig szórakoztak, s osztották meg egymással vadászélményeiket.

BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában