Fotókkal

2021.09.04. 14:20

A Hittudományi Egyetemen is felkészültek a jelenléti oktatásra

Istentisztelettel kezdődő ünnepi tanévnyitó közgyűlést tartott a Debreceni Református Hittudományi Egyetem szombaton délelőtt a Debreceni Református Nagytemplomban.

– Napjaink kommunikációját figyelve az a benyomásunk támad, hogy az egészségügyi válsághelyzet miatt figyelmünk könnyen a jelen nehézségeinek a rabjává válhat. Ebben a helyzetben fontosnak tartom, hogy egyetemi közösségünk tudja tágabb perspektívában szemlélni a maga helyzetét, és legyen tekintettel múltbeli örökségére – fogalmazott tanévnyitó beszédében Baráth Béla Levente, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora.

Baráth Béla Levente, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora | Fotó: Kovács Péter

Az értékmentés útja

Megjegyezte, a történelmi évfordulók tudatosíthatják bennünk, hogy az idők látszólagos alkalmatlansága nem szabadít fel egyéni és közösségi kötelességeink teljesítése alól. – A rendkívüli krízisek idején értelmes szívvel megáldott emberek képesek voltak megtalálni az értékmentés útját. Ezekre az évfordulókra alapozva most mégsem a kiemelkedő egyéni teljesítményekre, vagy a szabadság és felelősség klasszikus teológiai problémájára kívánom felhívni a figyelmet, hanem a válságos időkben is értékteremtő lehetőséget hordozó pedagógia örökségünkre, a közösségi tanulás iránti fogékonyságra – hangsúlyozta.

Majd hozzáfűzte, az online oktatás során azok a hallgatók, akik a közös felkészülés alkalmával képesek voltak aktívan együttműködni, kölcsönösen kicserélték tapasztalataikat, megosztották nehézségeiket, munkájuk eredményével is elégedettebbek voltak – erre pedig a jelenléti oktatás újraindulásakor is érdemes lesz odafigyelni: a közösségi tanulásban rejlő dinamikára.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában