Hajdúsámson

2021.08.23. 20:48

Minden, ami a gyerekeknek kell

Zánkán, majd napközis táborban vehettek részt a sámsoni gyerekek

Fotó: Dandé Melinda

A Nyíradonyi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ Hajdúsámsoni telephelye első alkalommal sikeresen pályázott az Erzsébet-tábor keretein belül meghirdetett balatoni nyaralásra, Zánkára.

A résztvevő gyerekek Sámsonkertből, Martinkáról és Liget-tanyáról érkeztek. A táborozók 6 napot tölthettek a Balatonon, akik életre szóló élményekkel gazdagodtak a tábor ideje alatt. – Az online teret háttérbe szorítottuk egész héten. Kulcsfontosságú szerepet töltött be a felhőtlen játszás a szabad levegőn, a közösség újraépítése és a személyes kapcsolatok erősítése – árulta el Csőszné Szilágyi Erzsébet szolgálatvezető.

Az Erzsébet-tábor folytatásaként a szolgálat egyhetes napközis tábort is tartott általános iskolásoknak az intézmény épületében. A hét a balesetmegőrzés témájára épült, hogyan vigyázzanak egymásra a gyerekek, hogyan élték meg a vészhelyzet időszakát.

Az első napon Bereczki Dóra rendőr törzszászlós tartott előadást és bemutatót a baleset-megelőzésről, a kerékpár helyes használatáról. A további programok között szerepelt divatékszer készítés iparművésszel, a Nyíregyházi Vadaspark látogatása, sportnap és töménytelen játszás.

– Hagyomány számunkra, hogy polgármester urat, Antal Szabolcsot invitáljuk látogatásra. Meg is lepett minket egy délelőtt, a diákoknak ajándékkal kedveskedett majd kötetlenül beszélgettek. Az öt nap élményekkel, örömteli pillanatokkal telt, mely azt gondolom, a legfontosabb volt mindenki számára – tájékoztatta a Naplót a vezető.

A hét méltó zárásaként fantasztikus napot töltöttek a Kerekerdő Élményparkban, ahol kipróbálhatták a táborozók az összes játékot, élményelemet, amit csak szerettek volna.

Dandé Melinda

Borítókép: Napközis táborban résztvevő gyerekek, Csőszné Szilágyi Erzsébet szolgálatvezető, Bereczki Dóra rendőr törzszászlós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában