készül a megoldás

2021.08.25. 22:12

Fizikai akadályokkal állják majd el a zöldterületen parkolók útját

A Faraktár és a Hajnal utca kereszteződésében lévő zöldterületen a Sóház városrész korszerűsítését szolgáló projekt részeként új gyepfelületet alakítanak ki.

Fotó: Vass Attila

A Sóház városrész korszerűsítése részeként megvalósul-e a Faraktár és a Hajnal utca sarkán lévő, egykori zöldterület rendbetétele is? – kérdezte egy Napló-olvasó, aki szerint ez a nem kicsi rész kimaradt a parkosításból.

Panaszosunk levele így folytatódik: „Mivel ebben a városrészben is jellemző, hogy az átépítések ellenére is, továbbra is a zöldterületeket pusztítják az autósok, tervezi-e a város hatékonyabb eszközökkel védeni az egyre fogyatkozó zöldterületeinket?” Felvetéseit továbbítottuk a debreceni polgármesteri hivatalnak, amelytől immár megérkezett a válasz is.

Eszerint „A Faraktár és a Hajnal utca kereszteződésében lévő zöldterületen a Sóház városrész korszerűsítését szolgáló projekt részeként új gyepfelületet alakítanak ki. A terület védelme érdekében a lakótömb belső útja felől két darab, nagyobb növénytartó dézsát fogunk kihelyezni. Sajnos általánosságban is elmondható, hogy a lakosok előszeretettel használják a zöldfelületeket parkolási célra.” Az önkormányzat mindezeken kívül rámutatott arra is, hogy a zöldterületek védelme érdekében fizikai akadályokat (parkolásgátló oszlopokat, sövényt, illetve talajtakaró növényeket) helyeztetnek ki azokra a helyekre, ahol az szükséges.

A Napló munkatársa a tájékoztatást követően visszatért a helyszínre, és meggyőződött arról, hogy a sarokingatlant fűmaggal vetették be, amit locsoltak is. Ugyanakkor sajnos az is látható, hogy a parkgondozók munkáját és annak költségét továbbra se tiszteli mindenki, és vannak, akik nagy furgonnal állnak a parkosított részeken.

VA

Borítókép: A Faraktár és a Hajnal utca sarkán lévő területet olvasónk jelzésére végül bevetették

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában