fotókkal

2021.08.10. 17:51

Gyümölcsfákat ültettek a debreceni üzem köré

Barack-, alma-, cseresznye-, körte-, díszfás és virágoskertet alakított ki a Sensirion Hungary Kft. az új telepén, ezzel is érzékeltetve a svájci cég környezetvédelem iránti elköteleződését.

Fotó: Kiss Annamarie

A Nagy Mihály utcai központban megtartott, keddi tájékoztatón és ültetésen Balázs Ákos alpolgármester hangsúlyozta: fontos, hogy a lakosok mellett a vállalkozások is érezzék magukénak a cívisváros másfél éve életben lévő új gazdaságpolitikáját, a Debrecen 2030 programot, s ehhez a város e cégben is partnerre lelt.

– Ezen a telepen a gyárcsarnokot geotermikus energia hűti és fűti – ismertette Ábrahám László, a kft. ügyvezetője. – A parkolókon kívüli területet 20 millió forint értékben parkosítottuk, a világítás a legkorszerűbb LED-fényforrásokkal zajlik, az ügymenethez pedig újrahasznosított papírt alkalmazunk.

A Napló kérdésére az igazgató elmondta: a gyümölcsfajtákat úgy választották, hogy bírják az itteni talajfajtát, s a termést közösen szüretelik majd, egyfajta csapatépítésként is.

VA

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/ujabb-alapkoletetel-a-sensirion-ag-is-debrecent-valasztotta-4161575/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában