Campus Fesztivál 2021

2021.07.22. 12:54

Palkovics László lesz az Egyetem Tér vendége pénteken

Az innováció, a kutatás elősegítése és a Debreceni Egyetem közeljövőben várható fejlesztése kerül szóba azon a pódiumbeszélgetésen, melyet többek között Palkovics László miniszter és Ascsillán Endre GE-alelnök részvételével tartanak a Campus Fesztivál Egyetem Tér rendezvényhelyszínén.

20200911 Nagykanizsa Gazdaság fejlesztési program Nagykanizsán konferencia és bejárás, a kompetencia központban is vezető szerepet vállaló, vízkezeléssel foglalkozó Hidrofilt Kft. telephelyén. A városban a Pannon Egyetem, valamint a Mol és helyi cégek részvételével körforgásos gazdasági kompetencia központot, továbbá tudományos és innovációs parkot is létrehoznak. Fotó: Szakony Attila SzA Zalai Hírlap Képen: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter

Fotó: MW-archív

Honnan ered Palkovics László kutatás, innováció iránti elhivatottsága? Miért választotta a kutatói pályát? Mik a személyes motivációi? És mi a küldetése miniszterként? Egyebek mellett ezekről fogják kérdezni az innovációs és technológiai minisztert azon a pódiumbeszélgetésen, amelyre a Campus Fesztivál Egyetem Tér nevű részén kerül majd sor 23-án, pénteken, 17 órától – emlékeztet a hirek.unideb.hu.

A beszélgetést Becsky-Nagy Patrícia, a Debreceni Egyetem (DE) Gazdaságtudományi Kar Pénzügyi Tanszékének vezetője moderálja. A Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet (MÜZLI) titkára elmondta: az egyórásra tervezett rendezvényre a MÜZLI MestertUDás egyeteme című programjának keretében kerül sor.

A beszélgetésen részt vesz Szilvássy Zoltán, a DE rektora, Bács Zoltán, a DE kancellárja, valamint Ascsillán Endre, a General Electric Magyarország alelnöke, a MÜZLI vezetője, mesteroktatója. Előbbi vendégeket elsősorban az egyetem alapítványi átalakulásának jóvoltából megnyíló lehetőségekről, az innovációs központról, illetve a vállalati kapcsolatokról és személyes motivációiról fogja kérdezni Becsky-Nagy Patrícia, míg utóbbitól arra vár válaszokat, hogy a nemzetközileg is elismert mesteroktatók az üzleti világban megszerzett tudásukat, tapasztalataikat miként tudják átadni a Debreceni Egyetem hallgatóinak, és mi vezérli őket mesteroktatói tevékenységük során.

Mándy Zsuzsanna, a DE tudományos referense, a Campus Fesztivál Egyetem Tér helyszínének főszervezője hozzátette: az ottani Bárszínpadon július 24-ig minden nap 16, illetve 17 óra 30 perctől lesznek beszélgetős programok. 19 órától a Dumaszínház humoristái, 20 óra 30 perctől bárzongoristák, végül negyed 11-től könnyűzenei koncertek követik egymást a Debreceni Egyetem rendezvényhelyszínén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában