Mindenhol segítenek

2021.07.21. 10:57

Munkájuk mellett szolgálják Bihartordát

A településen élők biztonságban tudhatják magukat a polgárőröknek köszönhetően.

Forrás: Bihartordai Polgárőr Egyesület

Az öregedő és lakosságában fogyó település életében nemcsak lakói közbiztonságérzetének erősítéséhez, hanem egészségének és életének megóvásához is segítséget adnak a kis falu polgárőrei. A Bihartordai Polgárőr Egyesület 2020-ban pályázatot nyújtott be a Magyar falu program falusi civil alapjába eszközbeszerzésre. Mint Papp Ferenc egyesületi elnök elmondta, pályázatuk kedvező elbírálásban részesült. Az egyesület a pályázaton nyert támogatásból egy automata defibrillátor beszerzését valósította meg.

Ez a csaknem kilencszázezer forint értékű berendezés nagyon nagy jelentőségű egy kis falu életében.

Defibrillátorral a biztonságért

– A távoli és a közelmúltban történt tragikus események hatására a vezetőségünk életmentő defibrillátorkészülék beszerzéséről gondoskodott. Kezdeményezésünket a berendezés forgalmazói kedvezménnyel, valamint díjmentes oktatással támogatták. Az átadás időpontjától kezdve nemcsak az egyesület tagsága, hanem a Bihartordán élők is nagyobb biztonságban vannak.

„A többi beszerzésre váró eszközzel, köztük egy ózonos fertőtlenítőberendezéssel is, az a célunk, hogy ne csak munkánkat, hanem a település egészét segítse.”

Úgy gondoltuk polgárőrtársaimmal, hogy ebben a járványos időszakban is erőnkhöz és szabad időnkhöz képest mindent megteszünk falunkért, lakostársaink életminőségének javításáért – mondta Papp Ferenc.

– 2009 óta vezetem az egyesületet, jelen pillanatban a taglétszámunk 36 fő. Céljaink között szerepel a létszám növelése, hogy minél több fiatalt tudjunk megszólítani e nemes és önkéntes munkára. Örömmel tölt el, hogy minden tagunk munkahellyel rendelkezik, és ennek ellenére vállalja, hogy éjszakáját, szabadidejét feláldozva segíti azt, hogy településünk lakóinak biztonságérzete megfelelő legyen.

„Tanévkezdéskor jelen vagyunk az iskolánál, segítve a gyerekek közlekedését.”

Részt veszünk a település rendezvényein. Pénzügyi helyzetünket tekintve biztonságosan tudunk működni az OPSZ évi támogatásával. A településen az önkormányzaton és egy helyi vállalat kivételével nincsenek támogatóink, ezért minden pályázati alkalmat megragadunk – zárta gondolatait a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatával is kitüntetett elnök.

Péter Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában