Fuss, fotózz, mosolyogj

2021.07.29. 20:33

A Hortobágyra is elviszik a gyógyulás lángját

A cél, hogy minél többen megismerjék az alapítvány munkáját, és gyarapodjon a támogatóik listája.

A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány a Vojtina Bábszínházzal való tízéves szoros kapcsolatát ünnepelte a Gyöngyeink napja elnevezésű eseményen | Fotó: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

  • Fuss, fotózz, mosolyogj elnevezéssel hirdetett jótékonysági sporteseményt 30 éves jubileuma kapcsán a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány.
  • A regisztráció díjával ezúttal a beteg gyermekek felépülését támogathatják a rendezvény résztvevői.
  • Hetey Attiláné, az alapítvány kuratóriumi tagja arra is felhívta a figyelmet, hogy a segítségnyújtáson túl számukra bemutatkozási lehetőség is ez az alkalom.
  • Tavaly ünnepelhette 30. évfordulóját a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány, a jeles évfordulót a pandémia miatt csak idén júniusban, a Nagytemplom mögötti Emlékkertben, Gyöngyeink napja elnevezéssel tartották meg a Vojtina Bábszínházzal közösen.

    A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány a Vojtina Bábszínházzal való tízéves szoros kapcsolatát ünnepelte a Gyöngyeink napja elnevezésű eseményen | Fotó: Napló-archív

    – Igyekszünk minden jeles évfordulóhoz eseményt kapcsolni, természetesen hagyományteremtő szándékkal. Így volt ez a 25 éves jubileumnál is, akkor „Hogyan érzed magad, ha nincs hajad” kampányt hirdettünk, ahol 12 ismert személy kopaszra maszkírozva fotózkodott egy-egy kezelés alatt álló beteg gyermekünkkel. Ezek a képek megihlettek, és azóta több alkalommal tartottunk élményfotózást – részletezte.

    A fotókból 2018 óta minden évben naptár is készül: szuperhősök jelmezébe bújva, motorra pattanva, illetve terápiás kutyákkal is fotózkodtak már a gyerekek.

    – Ebben az évben nemcsak a kezelés alatt álló gyermekeink, hanem a már gyógyult, a kezelésük óta fiatal felnőtté cseperedett egykori betegeink is részt vettek a fotózáson, ahol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Technikai Osztály Szolgálati Kutyavezetői Alosztályán dolgozó rendőrökkel és kutyusaikkal készültek közös képek. Különleges élmény volt mindannyiunk számára. A leghitelesebb képet mutatták meg a jelenleg kezelés álló betegeknek a már gyógyult fiatalok, hiszen az ő történetüknél hihetőbbet nem tudnánk felmutatni. Ők a bizonyítékai annak, hogy a betegségből ki lehet gyógyulni – mondta.

    Hetey Attiláné | Fotó: Napló-archív

    A naptárfotózást követően a rendőrök bemutatókat is tartottak, sőt szituációs gyakorlatokban is részt vehettek a gyerekek, így újabb élménnyel gazdagodhattak.

    – Fontosnak tartom az élményszerzést, hiszen az hozzájárul a gyermekek gyógyulásához. A test és a lélek együtt gyógyul. Alapítványunknak fontos, hogy minél több eseménnyel támogassa a betegeket – fűzte hozzá.

    Mozgással buzdítanak

    Most nemcsak a gyerekeknek, hanem a támogatóknak is élményt álmodott meg az alapítvány: Fuss, fotózz, mosolyogj címmel hirdetett jótékonysági sporteseményt a jubileum kapcsán.

    – Az esemény fővédnöke Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke. Tavaly már két helyszínen megtarthattuk a futást, idén pedig öt helyszínnel készültünk. Sajnos a koronavírus-járvány miatt az első, Mohácsra tervezett eseményünk elmaradt, így múlt szombaton, Sárospatakon találkozhattunk először a sportszerető segíteni vágyókkal. Az eseményen hatvanan vettek részt. A következő állomás Paloznak lesz augusztus 7-én, majd szeptember 18-án Győr és október 24-én Hortobágy ad otthont a futásnak. A helyszínek kiválasztásánál számunkra fontos volt, hogy hazánk kiemelt turisztikai célpontjai kerüljenek előtérbe.

    „Az eseményre magunkkal viszünk egy fáklyát is, amelynek lángja a gyógyulást jelképezi. Ezt az aktuális szervező megye képviselője mindig átadhatja a soron következőnek, így a lángot végig életben tartjuk, és elvisszük magunkkal.”

    Az eseményt jövőre is megszervezzük, és reményeink szerint országos hírű rendezvénnyé nőheti ki magát ez a jótékonysági rendezvény – mondta.

    A futásra való regisztráció díjával a gyermekek felépülését támogathatják a résztvevők. A sporteseményhez virtuálisan is csatlakozhatunk, így az ország bármely pontján teljesíthetjük a távokat. Hetey Attiláné azt mondta, a rendezvény számukra egyúttal bemutatkozási lehetőség is, így a cél, hogy minél többen megismerjék az alapítvány munkáját, és gyarapodjon a támogatóik listája. Elképzelésük nem lehetetlen, bizonyítja ezt többek között, hogy a sárospataki futást követően az egyik résztvevő már hétfőn megkereste az alapítványt, és felajánlotta a támogatását.

    BBI

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában