fotókkal

2021.07.02. 12:23

A fiatal családok számára is vonzó célpont lehet a megújuló Sóház városrész

Dolgoznak a szakemberek, hamarosan minden a helyére kerül.

Fotó: Kiss Annamarie

Jól halad a Sóház városrészen a Zöld Város Programban megvalósuló rekonstrukciója, többek között már elkészült egy kondipark és a fásításon is túl vannak már. Péntek reggeli ottjártunkkor a Késmárk utcai játszótér kialakításán dolgoztak a szakemberek, az új elemek beállítása és a szomszédos zöld területről érkező régebbi eszközök festése zajlott. A 173 millió forintos beruházásról Pósán László országgyűlési képviselő elmondta, lassan a befejeződik Debrecen viszonylag régi lakótelepének környezeti megújulása.

Pósán László | Fotó: Kiss Annamarie

– Ebben a térségben a felújítás az élet – jó értelemben vett – jelentős megváltozását fogja eredményzeni. A zöld terület is megújul, nemcsak új fákat ültettek, hanem már lehet látni, milyen parkosítási munkák zajlanak, bokrokat, virágokat ültetnek be. A Debrecenben zajló Zöld Város Program újabb szépen és gyorsan történő megvalósítását látjuk – fogalmazott. Pósán László kitért arra is, a program városszerte jó ütemben halad, a helyben elindított konzultációban beérkező visszajelzések pedig azt mutatják, pártállástól függetlenül az emberek túlnyomó többsége is támogatja ezeket a fejlesztéseket.

Hetei József, a városrész önkormányzati képviselője arról számolt be, a projekt jelenleg 80-90 százalékos készültségi állapotban van, zajlik a zöld növények, a cserjék és a fák telepítése is, de a parki sétányok is jól állnak. – Utcabútorokat, kerékpártárolókat helyzetünk ki, elkészült a kondipark, jelenleg a játszótéri elemek telepítése folyik. Ami még hátra van, az a 12 térfigyelő kamera és annak az elektromos rendszerének a bekötése. Ennek a projektnek része volt az Alkotmány utcának az aszfaltozása mintegy 100 méteres szakaszon, ami szintén egy nagyon régi igényük és vágyuk volt az itt élőknek, hiszen így a közlekedés egyszerűbb, kényelmesebb és biztonságosabb – részletezte a képviselő, aki arra is kitért, a projekt megvalósításában aktívan részt vettek az itt élő lakosok is. – Több visszajelzés érkezett, hogy mi az, amin esetleg lehetne változtatni. A város megvizsgálta ezeket a javaslatokat, volt, amit teljes egészében, volt, amit részben tudtunk teljesíteni – tudatta Hetei József. A projektnek ez év októberében le kell zárulnia, a fejlesztések több száz családot szolgálnak majd a jövőben.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában