fotókkal

2021.06.13. 13:18

Felismerhetetlenné égett a Tulipán utcai faház

Az éjjeli tragédiával végződő tűzeset helyszínén jártunk.

Fotó: Molnár Péter

Egy 80 év körüli asszony bérelte azt a 10 nm-es faházat, ami vasárnap éjjel teljesen leégett a debreceni Tulipán utcán. A helyszínen a szomszédoktól megtudtuk: az áldozat nagyon szegény körülmények között élt, a házban pedig nem volt áram, valószínűleg egy égő gyertya okozta a tragédiát.

– Éjjel háromkor hangos, szűnni nem akaró ropogásra keltünk, akkor láttuk meg, hogy tűz van. A szomszédok azonnal riasztották a tűzoltókat, de amíg ők kiértek, nagy volt a riadalom az utcában. Leégett egy villanyvezeték is, és olyan hatalmas lángok csaptak fel, hogy szinte nappali fény volt kint. A lakók nagyon megijedtek, sokan az utcán parkoló autóikat mentették. Láttuk, ahogy kihozták a házból az asszonyt, koromfekete volt – nyilatkozta az egyik szomszéd, hozzátéve, mivel hajnalban szakadt az eső, úgy hiszik, ennek köszönhető, hogy nagyobb tragédia nem történt. – Az utcában több faház van, és többeknél szalmabála is van az udvaron, emellett sok a fás terület, ami egy pillanat alatt lángra lobbanhatott volna – mondta.

Nagy Fruzsina közvetlenül a leégett házzal szemben lévő telken munkálkodott, amikor a helyszínen jártunk. A fiatal nő Debrecenben lakik, csak egy telke van az említett utcában. Elmondása szerint nem volt a helyszínen a tűz keletkezésekor. – Amikor kijöttem, már nem voltak itt a helyszínelést végző szakemberek sem, nem is vettem volna észre, hogy valami baj történt, ha nem lenne most is érezhető a levegőben a füstszag, illetve nem látom meg az udvarunkon a sok pernyét. A szél átfújta hozzánk a megégett szőlőleveleket. Nagyon megviselt a tragédia, sokszor láttam az idős asszonyt az utcában. Sok cicája volt, de a tragédia óta egyet sem láttam – mondta.

Nagy Fruzsina | Fotó: Molnár Péter

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában