fotókkal

2021.06.11. 20:06

Átadták a Nemzedékek Jövőjéért Díjakat és a Kiválóság Díjakat Debrecenben

Nemcsak a kötelező tananyagra, de emberségre és életre nevelték diákjaikat azok a kiváló pedagógusok, akiknek kimagasló munkáját díjakkal ismerték el pénteken, a Debreceni Tankerületi Központ pedagógusnapi ünnepségén, a Kölcsey Központban.

Fotó: Molnár Péter

A pedagógusok mellett az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen első tíz helyezésben szerepelő vagy a művészeti szakgimnáziumok részére meghirdetett Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen dobogós helyezést elért diákokat Kiválóság Díjjal jutalmazták.

Az eseményen Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója kiemelte: ez a tanév egészen más volt, mint amit valaha megélhettek. – Hónapokig csak az online térben találkoztunk, pedig a mi hivatásunk egyik alappillére a személyes kapcsolattartás. Büszkén mondhatom, jól teljesítettünk a rendkívüli időkben is. Azt gondolom, hogy az ember sikert úgy érhet el, ha csapatban dolgozik – mondta.

Így tovább!

Türelemmel, példaértékű állhatatossággal és egészen kreatív megoldásokkal mentették meg az elmúlt tanéveket a pedagógusok, szívből köszönöm azt az elhivatottságot, amit a járványhelyzetben tanúsítottak – ezekkel a szavakkal méltatta a szakma képviselőit Papp László, Debrecen polgármestere, hozzátéve, büszke azokra a diákokra is, akik a nehézségekkel és félelmekkel teli időszakban is képességeikhez mérten teljesítettek.

– A Debrecenben zajló munka, a tanulók eredményei bizonyítják, hogy az oktatásba befektetett minden egyes forint gazdagon megtérül, ezért a jövőben is elkötelezettek vagyunk oktatási rendszerünk infrastrukturális és egyéb vonatkozású fejlesztései mellett.

„Nincs az országban még egy olyan vidéki város, amely a nevelési rendszernek ennyire színes és változatos képzési lehetőségét mutatná, mint amelyet Debrecen képvisel.”

A cívisvárosban az óvodától az egyetemig összesen több mint 72 ezer diák tanul, kapja meg azt a tudást és tapasztalatot, amellyel jövőjét építheti. Helyesen cselekedtünk akkor is, amikor voltunk elég bátrak belevágni egy nemzetközi oktatási rendszer elindításába – mondta.

Papp László | Fotó: Molnár Péter

Kósa Lajos országgyűlési képviselő elmondta: ha a járványhelyzet nem követelte volna az intézmények bezárását, akkor nem hozott volna ilyen nehéz döntést a magyar kormány.

– Tudtuk, hogy az újranyitás óriási kihívás lesz. Egyes tanulóknak valószínűleg nem jelentett nehézséget az online oktatás, de a gyengébb diákok és azok, akiknek nem volt kellő motivációja, hatalmas hátrányba kerültek az elmúlt időszakban. A magyar kormánynak célja, hogy támogassa a társadalmi kiegyenlítődést. Az iskolarendszernek segítenie kell a hátrányos helyzetűek felzárkóztatását, de lényeges a tehetséggondozás is. Debrecen ma is az oktatás egyik fellegvára – emelte ki.

BBI

A díjazottak

Nemzedékek jövőjéért díjat kapott Csikos Sándor, a Debreceni Ady Endre Gimnázium tanára, Kovács Ferenc László, a Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola pedagógusa, és dr. Pakurár Miklósné, a Szoboszlói Úti Általános Iskola intézményvezetője.

Kiválóság díjas tanuló Bereményi Bálint, Bondár Ágnes, Mészáros Lilla Glória, Reményi Réka, Zolnai Zsófia, Decsi Kíra Mercédesz, Kiss Gréta, Magyar Enikő, Sal Boglárka, Sápi Csaba, Szakál Kende, Szilágyi Zsófia, Terkovics Angéla Letti, Tóth Kristóf Imre, Benkő Lilla, Buglyó Petra Éva, Hánka Evelin, Harangi Annamária, Jenei Jázmin, Nagy Zita, Ökrös Nóra, Popovics Emese, Csombók Panna, Juhász Veronika, Szabó Dániel Dénes és Lovas Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában