Oktatás

2021.05.04. 11:27

Zökkenőmentesen indult az érettségi az egyetem gyakorlóintézményeiben

Csaknem háromszáz diák ad számot tudásáról ezekben a hetekben a Debreceni Egyetem közintézményeiben.

Fotó: unideb.hu

Rendben megkezdődtek az idei érettségi vizsgák a Debreceni Egyetem közintézményeiben – adta hírül az unideb.hu. A következő hetekben csaknem háromszáz diák ad számot tudásáról rendkívüli egészségügyi intézkedések mellett, a kormány döntése alapján írásban.

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájában 174 diák kezdte meg az érettségit hétfőn a magyar nyelv és irodalom vizsgával. A végzős középiskolások november 11-e óta digitális oktatásban vesznek részt, ezért az órarenden kívül további felkészítő foglalkozásokat tartottak számukra.

- A diákjaink tettre készen érkeztek a vizsgára. Az osztályfőnökök és a szaktanárok példaértékű munkájának köszönhetően biztosítani tudtuk az érettségizőink számára azokat a plusz online konzultációs lehetőségeket, amelyek elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy most magabiztosan üljenek le a feladatlapok elé – mondta el Futóné Monori Edit az egyetem honlapjának.

A Kossuth Gyakorló igazgatója hozzátette: a diákok a digitális oktatás alatt felkészültek arra, hogy csak írásban tudnak vizsgázni. Idén is a tanulók döntő többsége legalább egy tárgyból emelt szinten is érettségizik, a legtöbben angolból, biológiából, kémiából és történelemből.

Fotó: unideb.hu

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma három végzős osztályának 110 diákja készült a központi vizsgákra.

- A szakmai gyakorlatot megkövetelő tantárgyakból a szigorú szabályok betartása mellett a diákok folyamatosan egyeztethettek a tanáraikkal. Sport tagozatos végzős tanulóink számára a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet biztosította a felkészüléshez a helyszínt. A személyes konzultáció lehetőségét a tanulók maximálisan kihasználták és nagyon aktívak voltak – hangsúlyozta Filep Miklós, a Debreceni Egyetem pallagi intézményének igazgatója.

A rendkívüli helyzet nem befolyásolja a dolgozatok javításának menetét. Május 31-én és június 1-én tekinthetik meg a diákok a kijavított feladatlapjaikat.

Fotó: unideb.hu

A járványhelyzet miatt az érettségi vizsgák ideje alatt az iskolákat az előírásoknak megfelelően folyamatosan fertőtlenítik. Ellenőrzik az érettségire érkezők testhőmérsékletét, a tanárok és a diákok a szabályoknak megfelelően maszkot viselnek, és megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítő is rendelkezésre áll. A vizsgák ideje alatt egy teremben maximum 10 tanuló írhatja dolgozatát.

Kedden a matematika, szerdán a történelem, csütörtökön és pénteken az angol, valamint a német nyelv érettségikkel folytatódnak a központi vizsgák.

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/korrekt-mar-mar-konnyunek-mondhato-volt-a-magyar-5224603/

https://haon.hu/galeria/nyiradonyban-is-megkezdodott-az-erettsegi/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában