rekord

2021.05.09. 15:49

Virágba borult Nyírmártonfalva, több száz növényt ültettek ki a faluban

Összefogott a település, virágtövek százai kerültek a közterekre, az intézmények elé.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A nyírmártonfalvai önkormányzat, valamint a Kéknefelejcs Hagyományőrző és Kulturális Örökségvédelmi Egyesület kezdeményezésére május 8-án lelkes, önkéntes csapat gyűlt össze a falumúzeum udvarán, hogy az igazi meleget adó napsütéses tavasz megérkeztével virágok százaival szépüljön a falu is. A kezdeményezéshez csatlakoztak az intézmények, vállalkozók, de magánszemélyek is, akiknek fontos Nyírmártonfalva szebbé tétele. Almási Sándor egyesületi elnök elmondta, hogy a tagság számára már hagyomány a falumúzeum környékének virágosítása, amit idén először terjesztettek ki a falu belterületére is.

Almási Sándor, Molnár Gáborné, Filemon Mihály, valamint Nagy Tiborné és férje a falumúzeum udvarán készítette elő a virágládákat | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Segítette az önkormányzat

A kezdeményezés mellé állt Filemon Mihály polgármester és a települési önkormányzat is. – Egyesületi tagként és polgármesterként is fontosnak tartom, hogy Nyírmártonfalva folyamatosan épüljön, szépüljön. Ennek egyik fontos eleme a település virágosítása, hogy az itt élők komfortérzete erősödjön, így növekedhessen a kedv az emberekben, hogy ebben a szépen fejlődő kis községben maradjanak, a fiatalok pedig kedvet kapjanak ahhoz, hogy itt telepedjenek le. Szlogenünk is van a mai akcióhoz:

„Virágoztassuk fel Nyírmártonfalvát, hogy virágozzék a falu”

– fogalmazott a polgármester, aki elmondta, hogy ilyen sok virág még soha nem került ki a település köztereire, mint az idei kezdeményezésnek és összefogásnak köszönhetően. Több száz muskátlitövet, egynyári virágot és rózsatövet vásárolt az önkormányzat és az önkéntesek is, a virágok pedig a falumúzeum udvarára, valamint az óvoda, iskola, orvosi rendelő és a polgármesteri hivatal elé kerülnek, de a főutcán futóoszlopokat is virágládák díszítik Mártonfalván.

Nagy Tibor, Filemon Mihály, Almási Sándor és Birki Ferenc az első virágládákat a múzeum udvarán helyezték el | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

– Nagyon nagy öröm egy polgármester számára, amikor azt látja, hogy egy közösségszépítő cél érdekében szinte egy emberként fogtak össze diákok, szülők, pedagógusok, barátok, vállalkozók, hogy közösen tegyünk lépéseket településünk fejlődése, szépítése érdekében. Fontosnak tartom továbbá a példamutatást, valamint azt, hogy összefogással, kevés pénzből is tudunk látványos dolgokat megvalósítani – tette hozzá a polgármester.

Rózsatövek az iskola elé

A virágosítás szombatján az iskola előtti teret Filemonné Czirják Gabriella irányításával pedagógustársak, szülők varázsolták széppé, de a férfias munkát igénylő ásásból Szakály Zsolt alpolgármester sem maradt ki. A megannyi egynyári és sziklakerti virágtő mellett 50 rózsatő is került az oktatási intézmény előkertjébe. A munka után köszönetképpen a szabadidejüket feláldozó kis csapatot Asztalos János egyesületi tag és segítői ízletes slambuccal vendégelték meg.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: Havriláné Éva, Tóthné Valu Erika, Madarászné Mindig Erzsébet, Kövérné Czobor Zsuzsa és Filemonné Czirják Gabriella az iskola előtt szorgoskodtak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában