Olvasói levél alapján

2021.05.03. 11:58

Felújítás a Verestemplom körül: rámpa és parkrendezés is várható

20210428 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Olvasói bejelentés alapján, felszedik a Veres templom körüli téglajárdát.

Fotó: Molnár Péter

Miért kezdték el felszedni a Verestemplom körüli régi téglaburkolatot? A már odahordott betonlapok lesznek helyettük, vagy visszarakják azokat? – érdeklődött egy olvasónk, aki jelezte azt is, hogy a Verestemplom korszerűsítését végző munkások nagyon tönkretették a templom körüli parkokat. Levélírónk emiatt azt is kérdezi, hogy a felújítás végeztével a gyülekezeti hely körüli zöldterületeket is rekultiválják-e.

Fotó: Molnár Péter

Az eredeti állapot szerint

Ennek kapcsán a Napló kérdésére Tóth Tamás lelkipásztor arról tájékoztatott, hogy a pályázati előírásoknak megfelelően a meglévő podeszt egy részleges bontáson és újjáépítésen megy keresztül.

Fotó: Molnár Péter

A templom északi oldalán, az oldalsó bejárat előtt, az oldalfal mentén akadálymentes rámpa készül, föld visszatöltésével, homokos kavicságyterítés-tömörítéssel, oldalfal-, betonmegtámasztással, az eredeti állapotnak megfelelően visszaépítve, betonburkolat készítésével. A templomba történő bejutást korábban csak mobil rámpák segítségével tudták segíteni, emiatt is van szükség erre a fejlesztésre – mutatott rá.

A lelkipásztor válaszából megtudtuk azt is, hogy a felújítási munkálatok végeztével a kivitelezés során megrongálódott gyepfelületet a kivitelező javítja.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában