mindet imádja

2021.05.05. 10:16

Kovács Ferencné kertjében tarka színkavalkádot alkotnak a szebbnél szebb virágok

Amikor csak ideje engedi, gyönyörködik virágoskertjében Kovács Ferencné, akit nagyon sokan ismernek a faluban és a környező településeken is, hiszen az egyik nagy biztosítótársaság üzletkötője évtizedek óta.

Mindig nyílik a virágoskertjükben valami | Fotó: Kovács Ferencné-archív

Katika a férjével él, egyetlen fiukat sajnos évekkel ezelőtt elveszítették. Munka után nagyon szeret a kertben tevékenykedni. Azt mondja, amikor a munkálatok megkívánják, akkor több időt tölt a növényei között, de szabadidejében is szívesen nézegeti csodás virágait. Pár perc gyönyörködés is kikapcsolja, feltölti. A muskátlik gondozása több időt vesz igénybe, de úgy érzi, megéri, csodálatos látvány, amikor virágba borulnak.

Fotó: Kovács Ferencné-archív

Kérdésünkre, hogy milyen fajta növények díszítik a kertjüket, arról számolt be, hogy tavasziakból van aranyeső, krókusz, fürtös gyöngyike, jácint, nárcisz és tulipán is. Évelők közül megtalálható náluk a hortenzia, lángvirág, bazsarózsa, pünkösdi rózsa, pázsitviola, kasvirág, sásliliom, nőszirom, harangvirág, margaréta, írisz, szellőrózsa, madárhúr, kokárdavirág. Ezeken kívül, amikor szezon van, egynyári virágokat is rendszeresen szokott vásárolni, amelyeket ládában és akasztós kaspóban helyez ki a ház körül. Szereti a méz- és rézvirágot, a begóniát, paprikavirágot, bársonyvirágot, porcsinrózsát, bakopát, verbénát, vincát, napvirágot, virágcsalánt, lobéliát. Muskátlik közül egyaránt kedveli a hagyományos és a futó fajtát, azok a háza ablakait díszítik, virágládákban.

Mindig nyílik a virágoskertjükben valami | Fotó: Kovács Ferencné-archív

– Gyakran leszedek valamennyit a virágokból, sokat kiviszek a temetőbe. Azért van többfajta, hogy lehetőleg mindig legyen belőlük, és tudjak bennük gyönyörködni. Vázába is szoktam tenni, és másoknak is szívesen szerzek velük örömet, amikor ajándékba adok egy csokrot – mondja Katika. Azt mondja, nem tud kiemelni egyet sem, amelyiket a kedvencének nevezhet: minden virágot imád, de talán a bazsarózsa az, ami a lelkéhez legközelebb áll.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában