olvasásra fel!

2021.05.13. 16:11

Konténerkönyvtár bukkant fel a Tócóskertben

Az érdeklődők május végéig látogathatják a Méliusz Könyvtár ideiglenesen kihelyezett kölcsönző pontját.

Fotó: Kiss Annamarie

– A konténer könyvtár szerdán „foglalta el a helyét” a Tócóskertben. Csütörtökön még kisebb-nagyobb munkálatokat végeztek benne a kollégák: berendezték és feltöltötték. Péntektől pedig már igénybe is vehetik a szolgáltatást az érdeklődők, reggel 9-től délután 1-ig – tájékoztatta a Naplót Vranyecz Tünde, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár szolgáltatási igazgatóhelyettese. Mint mondta, a konténer a Holló László sétányon kapott helyet, a Szent Család Plébániával szemben, az orvosi rendelő mellett.

„Minden nap látogatható lesz: hétfőn, szerdán és pénteken délelőttönként, kedden és csütörtökön pedig délutáni nyitvatartás szerint”

– emelte ki Vranyecz Tünde. Hangsúlyozta továbbá, hogy a konténer egyik nagy előnye, hogy díjmentesen lehet beiratkozni és bár viszonylag korlátozott könyvállománynak tudnak benne helyet adni, ha épp nincs ott a könyv, amit az olvasó keres, természetesen arra az esetre is van megoldás.

Fotó: Kiss Annamarie

Olyankor elmondják, melyik könyvtárból lehet beszerezni az adott könyvet, vagy kérésre kiszállítják a konténerbe és egy későbbi időpontban már ott is átvehető lesz az olvasmány. Aki kölcsönözni szeretne a tócóskerti ideiglenes könyvtárból, május végéig veheti igénybe a szolgáltatást, utána ugyanis tovább vándorol majd a konténer.

Arról, hogy hová helyezik ki legközelebb, még egyelőre nincsenek információink, érdemes tehát nyitott szemmel járni a városban.

Berecz Dorina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában