komfortosabb lett

2021.05.11. 10:51

Indul a szezon a nagyerdei strandfürdőben, új fejlesztésekkel várják a vendégeket

A jó időben bízva, május 15-én nyit az Aquaticum Debrecen Strand.

Fotó: Kiss Annamarie

Tavaly júniusban adták át a Nagyerdő tüdejének is nevezett fürdőkomplexumot, mely a csonka szezon ellenére már az előző évben több mint 160 ezer látogatót fogadott.

„Ennek köszönhetően azt az ambíciót fogalmazzuk meg, hogy 2021-ben – reményeink szerint már teljes nyári időszakban – újra rekordot döntünk majd a látogatószámokat illetően. Nemcsak debrecenieket, hanem a környéken élőket, az ország különböző pontjain élőket is várjuk szeretettel”

– mondta Papp László polgármester kedd délelőtt a helyszínen, a strandnyitás kapcsán tartott sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a látogatók visszajelzése alapján több fontos intézkedést eszközöltek a strand működésével és üzemeltetésével kapcsolatban. – Olyan fejlesztéseket, változtatásokat hajtottunk végre, amelyek még komfortosabbá teszik a strand használatát. A sétányokat kiszélesítettük, annak érdekében, hogy a food truckok előtti fogyasztási lehetőségek jobbak legyenek, kényelmesebben lehessen használni a padokat, valamint jobb közlekedést biztosítsunk. Baba-mama szobát hoztunk létre a kisgyermekes látogatók részére. Nagyon fontos fejlesztés volt az A épületben a lépcsőházak lezárása, annak érdekében, hogy nagyobb csapadék esetén ne legyenek beázási problémák – vette sorra a polgármester. Mint mondta, megtörtént a zöld területek felülvizsgálata, ahol korrekcióra volt szükség, azokat is végrehajtották. Kiemelte, május 15-én tehát nyitásra kész a strand, fogadják a látogatókat.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő a világ egyik legizgalmasabb strandjának nevezte a debrecenit, ezt azok a nemzetközi elismerések is alátámasztják, melyeket a cívisvárosi fürdőnek ítéltek.

„Azzal együtt, hogy nagyon izgalmas a strand, érdemes folyamatosan azon gondolkodni, hogy tehetjük-e még izgalmasabbá. A mostani fejlesztések is jelentős mértékben a vendégek jelzései alapján születtek meg”

– emelte ki Kósa Lajos, aki néhány abszurdnak tűnő, látogatóktól érkezett ötletet is ismertetett, ilyen volt például, hogy

legyen drótkötélpálya a Víztorony tetejéről a strandra.

Mint mondta, várják a vendégek véleményét, hogy mit érdemes fejleszteni, továbbá még a Pallagi úton lévő üzletsornak sincs neve, sokan csak strandsétánynak emlegetik, erre vonatkozó ötleteket is szívesen fogadnak. – Készülünk az első teljes idényre, mindenkinek érdemes ide legalább egyszer-kétszer kijönni. Már gondolkodik a fürdő vezetősége a bővítési lehetőségeken a városvezetéssel együtt – tudatta Kósa Lajos.

Fotó: Kiss Annamarie

Fazekas Lajos, az Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezetője még néhány fejlesztésre felhívta a figyelmet. – Növeltük az értékmegőrzők számát, az egyenlegfeltöltő terminálokból is többet helyeztünk ki, így sokkal kisebb útvonalakat kell megtenni. Kétállásos, családi trambulint állítottunk fel, illetve a játszóteret és a kondipályát árnyékolóval láttuk el – részletezte az ügyvezető, aki a jelenleg életben lévő jogszabályokra is kitért, melyek a beléptetésre, a látogathatóságra és az üzemeltetésre vonatkoznak.

„Csak azokat a vendégeket engedjük be, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, és mellette a személyazonosításra alkalmas okmányt is magukkal hozzák. Minden olyan 18 év alatti, aki nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, azzal rendelkező felügyelete alatt látogathatja a strandot. Bízunk abban, hogy a 16-18 évesek oltásával látogatók köre még tovább bővül”

– mondta Fazekas Lajos. Hozzátette, a strand területén a pandémia miatt tavaly meghozott intézkedéseket idén is fenntartják, ez azt jelenti, hogy a személyzet maszkot fog viselni, a pénztárakban üvegfallal választják el a dolgozókat a vendégektől, kézfertőtlenítő pontokat helyeztek ki, továbbá óránként fertőtlenítenek a közösségi helyeken.

Tavaly egy napra birtokba vehették a debreceni végzősök a strandot, Papp László polgármester közölte, idén is invitálják a végzős diákokat a fürdőbe. Az akció napjáról a Debreceni Tankerületi Központtal és a Debreceni Szakképzési Centrummal még egyeztetnek

Fazekas Lajos ügyvezető a Napló kérdésére elmondta, a belépésre vonatkozó intézkedések a végzősök napján is érvényesek lesznek. – A jogszabályokat be kell tartanunk, de azt gondolom, a 18 éves kort már sokan meghaladják a végzősök közül, illetve akkorra már a 16-18 évesek is védettséget tudnak szerezni. Ami nagy könnyebbség, hogy védettségi igazolvánnyal rendelkezők felügyelete alatt be lehet lépni a 18 évek aluliaknak, a jogszabály azt nem írja elő, hogy a felügyelőnek szülőnek kell lennie. Így széleskörű lesz azoknak a tábora, akik látogathatják majd ezt a rendezvényt – mondta.

Kiss Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában