hírmorzsák

2021.05.04. 22:11

Fejlesztések, évforduló és ünnepi alkalom

A megye településein folyamatosan zajlik az élet.

Tízéves az orvosi rendelő

2011. május 2-án adták át Polgáron a Járóbeteg Szakellátó Központot, amely a térség településeinek (Folyás, Újszentmargita, Újtikos, Tiszagyulaháza, Görbeháza, Tiszacsege) közös egészségügyi intézménye.

Fotó: Csőke Vivien

Ebből az alkalomból meglepetéssel készült a város önkormányzata, korán reggel egy kihelyezett molinó és virágkompozíció, úgynevezett „virágtorta” köszöntette a dolgozókat. Az ajándékot a mezőgazdasági startmunka mintaprogram virágaiból valósítottak meg.

Utak, apartmanok és más fejlesztenivalók

A megye többi településéhez hasonlóan a töretlen fejlődéséhez Nagyhegyes önkormányzata sem nélkülözheti a különböző csatornákon elnyerhető pályázati forrásokat. Kerékpárforgalmi létesítmény fejlesztése programban a megyei kerékpárút-hálózatba integrált Nagyhegyes települést Debrecennel összekötő községi szakasza valósul meg, ennek előkészületi szakaszai már lezárultak. A települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztésben még ebben az évben felújítanak másfél kilométer bel- és külterületi belvízelvezető csatornát. A Tündérkert Óvoda és Bölcsőde épületében működő konyha és étkező gépészeti felújítása zárult le a múlt év őszén. A turisztikai fejlesztés sem marad el, hiszen teljesen megújult az Alkotmány u. 3. szám alatti önkormányzati apartman. Ezzel bővült a meglévő szálláshelyek száma, mivel az Egészségügyi Centrum fölötti apartmanokat saját költségén már az előző években kialakította az önkormányzat. A Kisfaludy-programban további fejlesztéseket valósítottak meg egy másik apartmanban. A Magyar falu programban korszerűsítették a művelődési ház nyílászáróit, az óvoda fűtését, valamint felújították a Kossuth utcai kerékpárút Kis­erdő út és Nefelejcs utca közötti 750 méteres szakaszát.

Két faluban is adhatnak vért

Ismét véradást szervez a Magyar Vöröskereszt mindkét községben: Esztárban május 4-én, kedden az új parókia épületében, Pocsajban május 6-án, csütörtökön a védőnői szolgálatnál adhatnak vért azok, akik ily módon szeretnének segíteni embertársaikon. A véradásra a rendszeres vér­adók meghívót is kaptak.

Anyák napja a templomban

Körösszegapáti református temploma karácsony óta a legtöbb hívét fogadta május 2-án, vasárnap. Ez az anyák napi megemlékezésnek is volt köszönhető. Az anyákat, nagymamákat már évek óta a református templomban köszöntik az iskolások. Szabóné Kurucz Tímea lelkésznő és Karap Józsefné készítette fel a gyerekeket erre az alkalomra.

Fotó: Vmirjáncki József

Öröm volt hallgatni a kisiskolások kedves köszöntőszavait, amelyek mosolyt és könnyeket is csaltak a megjelent édesanyák és nagymamák szemébe. Az istentisztelet végeztével a templomból távozó édesanyáknak, nagymamáknak Tarsoly Attila polgármester és Puskár Vince képviselő virágot adott át. A felvételen a műsorban szereplő gyermekek láthatók.

Csőke Vivien, Kovács Zsolt, Nagyné Kelemen Mónika, Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában