Szavazásértékelés

2021.05.10. 14:07

Elkóborolt kiskedvenceink nem sok segítségre számíthatnak

Szavazóink többségét nem ösztönzi cselekvésre az utcán kóborló állatok látványa.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A tapasztalt gazdik jól tudják, hogy házi kedvencük szökése mindig benne van a pakliban. Még a legszigorúbb elővigyázatosság mellett is fennáll annak a lehetősége, hogy a kisállat kiszabadul a gondoskodó közegből és elindul világot látni. Ahogy azt nemrég megírtuk, az ilyen helyzetek sok esetben egyszerű figyelmetlenségből fakadnak, ám komoly fejtörést okozhatnak a tuladonos számára. A szökést egyébként jellemzően nem a rossz tartási körülmények motiválják, sokszor inkább ösztönök által vezérelt cselekvésről van szó – hangsúlyozta a Naplónak Szilágyi Attila állatvédő.

Amikor szökött, kóbor állatokról van szó, olykor életek múlhatnak egy kedves idegen jó szándékán. Ennek kapcsán arról érdeklődtünk olvasóinktól, hogy mit tesznek, ha kóbor állatot látnak az utcán. Kérdésünkre közel 500 szavazat érkezett.

A voksolók túlnyomó többsége, mintegy 63 százaléka egyszerűen továbbhalad, ha gazdátlan állattal találkozik az utcán. Tájékozatlanság, figyelmetlenség, közöny, tehetetlenség – számtalanféle oka lehet a cselekvés elmaradásának, mindenesetre elgondolkodtató a passzív válaszadók aránya. Ezzel szemben a szavazók 17 százaléka tétlenség helyett inkább a közösségi média adta lehetőségeket választja, hogy megpróbálja hazasegíteni a kiszolgáltatott kisállatot. Mindössze 12 százalék választja azt a megoldást, hogy értesíti valamelyik állatvédő egyesületet, 8 százalék pedig az ideiglenes befogadástól sem zárkózik el.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában