Közlekedésfejlesztés

2021.05.28. 09:26

Aszfaltozott úttal bővűl a Lencztelep

Újabb állomásához érkezett a kertségek fejlesztése Debrecenben.

Fotó: Molnár Péter

Közel 300 méter hosszan és 3,5 méter szélességben kap aszfaltburkolatot a Paprika utca. Papp László polgármester a munkálatok kezdetekor a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, ezzel a fejlesztéssel egy korábbi ígéretének tesz eleget a város.

Fotó: Molnár Péter

– Debrecen ebben az évben közlekedésfejlesztésre fordítja erőforrásainak jelentős részét, hiszen párhuzamosan a település számos pontján zajlanak útfelújítási munkálatok, csomópont átépítések vagy kerékpárút építések. A Paprika utca padkával és csapadékvíz elvezetéssel együtt kap aszfaltburkolatot, illetve a közeli Pohl Ferenc utcán a 2021-27-es ciklusban egy bölcsőde is épül majd. Sokan laknak ezekben a kertségi részekben, így az intézmény megépítése a városrész számára stratégiai kérdés, ami előmozdítja a környéken lévő burkolatlan útfelületek rendbetételét is – fogalmazott.

Fotó: Molnár Péter

Egyre több a fiatal

Pósán László országgyűlési képviselő kiemelte, a kertségi részeket eredetileg nem nagy gépkocsiforgalomra tervezték, de ha nincs meg a kellő útszélesség, akkor nem lehet aszfaltozni. – Azért lassúak olykor a munkálatok, mert minden lakóval egyeztetni kell a beruházások részleteit. A Paprika utcán sikeresek voltak a tárgyalások, ugyanakkor biztosan egyirányú lesz, így a helyieknek az út irányáról is közös döntést kell hozniuk. Bízom abban, hogy ennek az útépítésnek pozitív hozadéka lesz és a beruházás más utcák lakóit is ösztönzi majd arra, hogy összefogva a rossz minőségű útfelület felújítása mellett döntsenek – mondta.

Fotó: Molnár Péter

Komolay Szabolcs önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón arról beszélt, a Paprika utca felújításával a kertségi fejlesztési program fontos állomásához érkezett a város. – Mint a városrész képviselője, célként tűztem ki magam elé azoknak a problémás utcáknak a rendbetételét, melyek szélessége miatt nem volt lehetőség az aszfaltozásra – fogalmazott. Hozzátette, a Paprika utca igen problémás, mert mélyen fekszik, így a csapadékelvezető rendszer nagy segítséget jelent majd.

Fotó: Molnár Péter

– A Lencztelepen szinte minden ilyen utca új burkolatot kap az idei évben, ha a közbeszerzési eljárás a várakozásaink szerint zárul. Az itt megépülő bölcsőde pedig még vonzóbbá teszi majd a városrészt, hiszen az elmúlt 3 évben 6 új utca nyílt itt és körülbelül 60-70 családi ház épült. Ezekben fiatalok laknak, akiknek igénye az infrastruktúra fejlesztése – összegezte.

PL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában