szavazásértékelés

2021.04.26. 11:22

Terasznyitás: szavazóink egyelőre kivárnak

Megteltek hétvégén a szabadtéri asztalok Debrecenben, de vannak, akik még nem keresik fel a vendéglátóhelyeket.

Fotó: Napló-archív

Hosszú hónapok után szombaton Hajdú-Biharban is kinyitottak a teraszok, a párok, családok és baráti társaságok újra megihattak egy-egy fröccsöt, vagy elfogyaszthattak egy közös ebédet együtt valamelyik törzshelyükön. Debrecenben ránézésre viszonylag sokan éltek a lehetőséggel, a belvárosban csordultig teltek a kávézók és a menő éttermek kiülős részei a hétvége első napján, abszolút nem volt túlzás tehát a Napló akkori riportjának címe:

Összehozta Debrecent a közösségi szomjoltás.

Vannak azonban olyanok, akik egyelőre nem teraszoznak; ezt az állítást múlt csütörtökön élesített, szokásos heti szavazásunk eredménye is aláhúzza. „Terasznyitás: ön él a lehetőséggel?” – egész pontosan ezt a kérdést tettük fel olvasóinknak, válaszadásra pedig ezúttal is négy lehetséges opciót kínáltunk fel, melyekre hétfő délelőtt 11 óráig vártuk a reakciókat. A téma igen népszerű volt, 1200-nál is több beérkezett voks után hirdetünk most végeredményt.

Szavazóink 7 százaléka a kattintás pillanatában még nem döntötte el, él-e a lehetőséggel, ezzel az aránnyal övék a legkisebb tábor. Ennél valamivel többen, 10 százaléknyian vannak, akik mindenképpen kihasználják az alkalmat egy kis italozásra, ők a „Naná! Ősz óta nem ittam csapolt sört” opciót választották ki. Voksolóink 13 százaléka viszont inkább az étkezés miatt keresné fel a teraszokat, náluk az „Igen, már régóta szeretnék helyben enni egy jót” lehetőség volt a nyerő.

A szavazást azonban az a tábor dominálta, amely egyelőre kivár, és nem látogatja meg egyik helyet sem: övék a voksok 70 százaléka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában