Hírmorzsák

2021.04.01. 12:14

Száz fával lesz zöldebb Báránd

Hajdú-Bihar megye kistelepüléseiről jelentjük.

Tojásfa és nyuszi ékesíti a falut

A falu központjában látható tojásfa és nyuszi is ékesíti az egyházi ünnepre készülő Csökmőt ezekben a napokban. A kedves kis színfolt a szoborparkban jelzi a húsvéti ünnepek közeledtét. A polgármesteri hivatal dolgozói készítették a tojásfát és a nyuszialakzatokat – jelentette tudósítónk, B. Kiss Andrea.

Fotó: Facebook / DrKovács Miklós Polgármester

Közös döntés lesz a kis fák telepítése

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően körülbelül száz fa és jó néhány fás szárú növény ültetésére nyílik lehetőség Báránd közterületein. Azért, hogy ezek a növények megfelelő helyre kerüljenek, együtt gondolkodásra hívja " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán a település lakóit dr. Kovács Miklós polgármester. Kommentben várja a javaslatokat, hogy településük mely részén milyen fákat látnának szívesen.

Új piactér, utak és szolgálati lakás

Kismarja önkormányzata pályázni szeretne a szolgálati lakás felújítására 25 millió forint összegért, a belterületi utak karbantartására 15 millió forintért. Új piactér építését is tervezik, amelyre 80 millió forintos összeggel már pályázott – adta hírül portálunk tudósítója, Nagyné Kelemen Mónika.

HBN

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/nadudvarrol-jott-az-adomany-kabara-5132995/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában