egyház

2021.04.15. 11:37

Ökumenikus istentiszteleten adnak hálát a tízéves Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózatért

A debreceni istentiszteletet Kocsis Fülöp érsek-metropolita vezeti, igét hirdet Balog Zoltán református püspök, a zsinat elnöke.

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat 2011. március 17-én jött létre 4 szakkollégiummal. Ez mára 8 egyházi és 3 egyetemi fenntartású roma szakkollégiummá nőtte ki magát. A kezdő 100 fős létszám 330 főre gyarapodott, a végzettek száma 470 fő. A hálózat létrejöttében jelentős szerepe volt Kocsis Fülöp érsek-metropolitának, a hálózat jelenlegi elnökének, Balog Zoltánnak, a Református Zsinat elnökének, korábbi miniszternek – emlékeztet a Hajdúdorogi Főegyházmegye közleménye.

A hálózat jubileumi programjait ugyan a koronavírus-járvány átírta, de a hálaadó ökumenikus istentisztelet kisebb létszámmal megtartják április 19-én 17 órától a debreceni Attila téri görögkatolikus főszékesegyházban. A szertartást élőben lehet majd követni a Görögkatolikus Médiaközpont YouTube-csatornáján, illetve a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat Facebook-oldalán.

A résztvevők hálát adnak az elmúlt tíz évért, erőt, bátorítást kérnek a folytatásra, főként ezekben a nehéz időkben.

Az ökumenikus istentiszteletet vezeti Kocsis Fülöp érsek-metropolita, igét hirdet Balog Zoltán református püspök, a zsinat elnöke.

A szertartáson részt vesz továbbá Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke, Langerné Victor Katalin helyettes államtitkár, valamint Papp László polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában