Ideiglenes bővítésre volt szükség

2021.04.14. 14:21

Negyven férőhelyes hűtőkonténert helyezett ki az A.K.S.D. Kft. a Debreceni Köztemetőben

A tájékoztatás szerint a téli hónapokban mindig magasabb a temetések száma, mint az év többi részében.

Fotó: Molnár Péter

– Múlt hét pénteken helyeztük készenlétbe a hűtőkonténert a Debreceni Egyetem kérésére azzal a céllal, hogy amennyiben szükséges, ezzel is bővíthessük az egyébként jelen pillanatban is elegendő kapacitásunkat – erről tájékoztatta a Naplót közleményében Domokos Csilla, az A.K.S.D. Kft. szóvivője. Rámutatott, hogy a téli hónapokban mindig magasabb a temetések száma, mint az év többi részében, idén pedig ezen felül arra a helyzetre kellett megoldást találniuk, hogy a hozzátartozók igényei szerint meg tudják oldani a temetést, figyelembe véve, hogy a hozzátartozók esetleg karanténban vannak, és az elhunyt szerettüket a szabályok betartásával biztonságosan csak 2-3 héttel később tudják elbúcsúztatni.

Fotó: Molnár Péter

Búcsúztatás a családok igényei szerint

Tapasztalják, hogy a hozzátartozók nagyon fontosnak tartják a védekezési intézkedések betartását, és olyan időpontot szeretnének, amely biztosítja minden közeli hozzátartozó biztonságos részvételi lehetőségét a búcsúztatáson, ezért a szolgáltató ebben maximálisan rugalmas. Vannak, akik külföldről érkeznek haza a szertartásra, emiatt is kérnek néhányan későbbi időpontot. A temetések idejének eltolása eredményezi, hogy emelkedett átmenetileg a temetőben lévő elhunytak száma, amely egyébként is magasabb minden egyes téli hónapban. A szolgáltatás biztonságos ellátása és az Egyetem jelzése miatt az egyébként elegendő hűtőkapacitásuk átmeneti bővítése mellett döntöttek. A szóvivő kiemelte, remélik, soha nem kell használniuk a további negyven fős hűtőkapacitást, ennek érdekében a szolgáltató meg fog hirdetni késő délutáni, illetve szombati temetési időpontokat is azért, hogy a hozzátartozóknak több lehetőséget tudjanak felkínálni akár munkaidő után, vagy szombati napon.

Fotó: Molnár Péter

Domokos Csilla a Napló kérésére elmondta, további hűtőkonténerek bérlését nem tervezik, a jelenlegi pedig előreláthatólag két-három hónapig áll majd a Debreceni Köztemetőben, és alapvetően kisebb konténert szerettek volna igénybe venni, azonban ez a méret állt rendelkezésre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában