Fotókkal

2021.04.24. 12:35

Hársfaültetéssel zárták nemes ügyüket a debreceni környezetvédők

A pandémia időszakára létrejött Zöld Kéz Összefogás programsorozat a Nagyerdőn fejeződött be.

Fotó: Matey István

A Debreceni Környezetvédők Társasága ünnepélyes zárórendezvényét szombat délelőtt a Nagyerdei Stadion melletti parkban rendezték meg a kezdeményezők. Nagyné Pálfi Zsuzsa, a program egyik ötletgazdája köszöntőjében először az összefogás létrejöttét idézte fel. – Célunk az volt, hogy a járvány időszakában egy reményteli, motivációban gazdag lendületet adjunk a környezetvédelemre fókuszálva – kezdte a Debreceni Környezetvédők Társaságának képviselője. Beszélt arról is, hogy a nehéz időszakban konkrét célok kitűzése volt a feladatuk, és hogy a szombati faültetéssel az inspirációk szimbolikusan is gyökeret verjenek. – Arra kértük a debrecenieket, hogy a természetvédelemhez kapcsolódó gondolataikat küldjék el a szervezetnek, majd tenyerük zöldre festett lenyomatát helyezzék el az ablakaikban, ezzel is megmutatva, hogy „kezüket adják” az online térben helyet kapó kezdeményezésre – fejtette ki Nagyné Pálfi Zsuzsa.

Fotó: Matey István

Szó volt arról is, hogy beérkezett üzenetek szellemi erőforrásként gyarapították a közösség tagjainak mindennapjait, akik Facebook-oldalukon megosztva azokat szélesebb körökbe is eljuttatták a magvas gondolatokat. A program végén a motiváló szándékú bejegyzések megosztói közül egy szerencsés személyesen is részt vehetett a szombati faültetésen, ez pedig a Sündetektor Csoport volt.

A fatáblákon megörökített idézetek is helyet kaptak a Debreceni Környezetvédők Társaságának facsemetéjén, melyet a szervezet tagjai és Balázs Ákos alpolgármester ültetett el. A politikus a Napló kérdésére elmondta, Debrecenben minden egyes fa elültetésének nagy jelentősége van, mivel arra figyelmeztet, hogy oda kell figyelnünk a bennünket körülvevő természetre. – Minden olyan kezdeményezés, amit a debreceni környezetvédőkhöz hasonlóan mások is megtesznek, óriási lépés a természetvédelem szempontjából – összegzett Balázs Ákos, majd megjegyezte: a szombati rendezvény különösen érdekes, mivel az elhelyezett üzenetekkel plusz gondolatokat kaphatunk ahhoz, hogy miért érdemes csatlakozni mindenkinek, akinek fontos a zöld ügy Debrecenben.

A program végén elhangzott az is, hogy a Zöld Kéz Összefogás mozgalom a későbbiekben offline találkozásokat is szeretne megszervezni, természetesen a környezetvédelem jegyében.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában