a polgármester tájékoztatott

2021.04.28. 15:09

Gyepszőnyeggyár épülhet Fülöpön

Három személyt alkalmaznak öt évig az idén megépülő üzemben.

Tízhektáros területen alakítják ki a gyártóüzemet | Illusztráció: MW-archív

Fotó: Majzik Attila

A Napló úgy értesült, hogy 200 milliós támogatással hamarosan gyepszőnyeget gyártó üzem épül Fülöpön. Egy kormányhatározat értelmében az országban 50 települést választottak ki, amelyeket érdemesnek tartottak arra, hogy gazdaságfejlesztési beruházásokat hajtsanak végre.

Tízhektáros területen alakítják ki a gyártóüzemet | Illusztráció: MW-archív

– Egy önkormányzati tulajdonú, 10 hektáros területet teszünk alkalmassá a gyepszőnyeg gyártására – tájékoztatott Hutóczki Péter, Fülöp polgármestere. – A területen öntözőrendszert építenek ki, valamint egy gépparkot szereznek be, amivel a talaj előkészítését, a gyep ápolását és felszedését végzik majd. Ehhez csatlakozik egy jelenleg még magántulajdonban lévő major, ahol több olyan épület van, ami ugyan jelenleg felújításra szorul, de alkalmas arra, hogy raktárcsarnokként a gépeket és alapanyagokat tárolják bennük – ismertette. A polgármester elmondta azt is, hogy a támogatási szerződés szerint november végére készül majd el a beruházás, ezt követően pedig a jövő évben kezdődhet majd a gyepszőnyeg gyártása.

DKE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában