életbe lépett a szigorítás

2021.04.07. 11:33

Előrelátóbbnak kell lennie annak, aki busszal, villamossal akar utazni

Szünetel az első ajtós felszállás és a jegyértékesítés is a DKV Zrt. járművein.

Fotó: Kiss Annamarie

A kialakult járvány­ügyi helyzet miatt és a dolgozóik védelme érdekében a DKV Zrt. április 6-tól átmenetileg lezárta az autóbuszok és a trolibuszok első ajtaját. Az intézkedés értelmében a járatokra a többi ajtón lehet fel- és leszállni – jelentette be a DKV Zrt. közleményében. Ezen túl egy másik fontos intézkedés is életbe lépett keddtől, a megyeszékhely közlekedési vállalata ugyanis felfüggesztette az autóbuszokon, trolibuszokon és villamosokon történő járművezetői jegyértékesítést is.

Fotó: Kiss Annamarie

– A DKV Zrt. felhívja az utasok figyelmét arra, hogy a járatokon továbbra is csak érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet utazni. Az utazáshoz szükséges vonaljegyeket megválthatják online a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. Közlekedési Mobiljegy applikációján keresztül, a jegykiadó automatákból, illetve az állandó bérletpénztárak mellett mintegy 230 értékesítési ponton – olvasható a közleményben.

Kevesen utaznak

A Napló kedden, az intézkedés első napján kérdezte az utazók véleményét az újonnan bevezetett szabályokról. Nehéz megmondani, hogy vajon a járványhelyzetnek vagy a váratlan télies időjárásnak köszönhetően-e, de szinte alig voltak emberek a debreceni tömegközlekedési eszközökön kedd dél­előtt, így a villamos hátsó ajtaján felszállva sem kellett sokat szlalomoznia a szemnek ahhoz, hogy kilássunk akár a jármű első ablakán is.

Kasziba Annamária és Kelemen Erika | Fotó: Kiss Annamarie

Tapasztalatunk szerint a megkérdezettek főként tőlünk értesültek elsőként az új szabályokról, többen kopogtattak a villamosvezető fülkéjének apró ablakán is egy menetjegy reményében, ám ezúttal hiába. A Segner téren várakozó Réka elmondta, számára nem jelent gondot az online jegyvásárlás, diákként könnyen és gyorsan boldogul a feladattal. Édesanyja kíséretében éppen nagymamájához tartott Kelemen Erika, amikor elcsíptük őket a debreceni Nagyállomáson.

– Mi Budapesten lakunk, ide csak látogatóba jöttünk, de én sem hallottam még az intézkedésről. Az biztos, hogy így felkészültebbnek kell lenni és bérlettel utazni vagy előre jegyet venni – osztotta meg a Naplóval a kislány édesanyja, Kasziba Annamária.

Azori Virág Vanessza | Fotó: Kiss Annamarie

Egyetért az intézkedésekkel Azori Virág Vanessza is. – Én bérlettel utazom, így engem nem érint az, hogy nem lehet a járműveken menetjegyet váltani, de persze én is jártam már úgy korábban, hogy utolsó pillanatban ugrottam fel egy buszra, és csak ott vettem jegyet. Most előrelátóbbnak kell majd lennünk, de ennek ellenére is azt gondolom, hogy ez egy szükséges és jó intézkedés – fejtette ki a Naplónak.

DKE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában