Óvatos nyitás

2021.04.10. 08:00

Egyénileg már lehet sportolni a hajdúszoboszlói szabadidőparkban

Örülhetnek az amatőr sportok kedvelői és a családok, hiszen április 10-étől újra látogatható a városi szabadidőpark.

Fotó: Szabadidő Park-archív

A számos sportolási és kikapcsolódási lehetőséget kínáló parkot nagyon sokak bánatára a világjárvány miatt az elmúlt hónapokban zárva tartották. A fürdőváros lakóinak egyik leggyakoribb kérdései közé tartozott, mikor nyitják meg újra a létesítményt a látogatók előtt.

Fotó: Szabadidő Park-archív

Aszfalt helyett rekortánon

Czeglédi Gyula polgármester április 9-én bejelentette, hogy a hatóságokkal is egyeztetve úgy határozott, április 10-én, szombaton reggeltől újra nyitva tart a park. Felhívta azonban a figyelmet az érvényben lévő távolságtartási, maszkviselési szabályok betartására.

Egyéni sportolás esetén persze nem kötelező a maszk. Csapatjáték nem lehetséges a területen, tehát a többfunkciós sportpálya nem használható.

A futásnak nagyon sok híve van a fürdővárosban, így akik eddig más híján a város utcáit rótták, mostantól újra járhatnak a 770 méteres rekortán pályára. Használható a görkorcsolyapálya, a kisebbeknek és a nagyobbaknak készült két BMX-pálya, a „Santa Maria” játékhajó a gyerekeknek, s az egyéb szabadtéri játékelemek, mint a lengőteke, a sakk, a teqball, a pingpong.

Tibai Irma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában