Taroltak

2021.04.11. 19:53

A cívisváros tanulói csaknem teljesen elfoglalták a dobogót az országos rajzpályázaton

Nemrégiben kapták meg az ajándék könyveket azok az általános iskolás tanulók, akik a Halász Margit írónő által meghirdetett illusztrációs pályázaton helyezést értek el.

A fővárosban élő, de vámospércsi születésű Halász Margit Hetvenhét vörös bárány című mesekönyvének részleteihez kellett a diákoknak illusztrációt készíteni. A debreceni Kazinczy művészeti tagozata, valamint a Kisfazekas diákjai nem sok helyet hagytak másnak a dobogón. A 6-10 éves korosztályban 2. helyezést ért el Varga Hanna, 3. díjat kapott Mikáczó Amarilla Lilla. Mindketten a Kazinczy művészeti tagozatának tanulói. A 11-14 évesek korosztályában a kazinczys Tömöri Lilla Julianna állhatott a dobogó felső fokára, a második helyen Dobrán Boglárka Cintia, míg a harmadik helyen Vas Boglárka végzett. Mindketten a Kisfazekas diákjai. Felkészítő tanáruk Káli Anna volt. A pályamunkákat rangos zsűri bírálta, a díjkiosztót a jelenlegi járványhelyzet nem engedte meg, így a gyerekek elektronikus úton kaptak értesítést, nemrégiben pedig postai úton megérkeztek az írónő által dedikált ajándékkönyvek is.

A lányok Szabó Magda társaságában készítették a fotót. Elől Tömöri Lilla Julianna, Mikáczó Amarilla Lilla, Varga Hanna (Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és AMI), hátul Vas Boglárka, Dobrán Boglárka Cintia (Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola | Fotó: Káli Anna

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában