Környezetvédelem

2021.03.28. 13:32

Örökbe fogadott egy parkot a Rotary Klub Debrecen

Szombaton megtisztították, de ezentúl rendszeresen karbantartanák.

Fotó: Rotary Klub Debrecen

Új környezetpolitikát hirdetett Papp László, a cívisváros polgármestere a Debrecen 2030 program keretében. Ennek célja, hogy a város az elkövetkezendő években fenntartható, zöld módon fejlődjön. A felhíváshoz, valamint a korábbi, „Szépítsük meg környezetünket” elnevezésű kampányhoz a Rotary Klub Debrecen is csatlakozott – tájékoztatta a Hajdú Online-t a szervezet, amely önkéntes parktakarítási akciót szervezett. Az eseményt a városvezetés programjain túl a Rotary Magyarország által meghirdetett, „Environmental Sustainability Rotary Action Group” (ESRAG) elnevezésű kezdeményezés részeként hirdették meg.

Fotó: Rotary Klub Debrecen

– Választásunk a városvezetéssel egyeztetve a Komlóssy utca és Lisznyai utca kereszteződésében található parkra esett, amelynek rendbetételére március 27-én, szombaton került sor. Célunk az volt, hogy önkéntes alapon összegyűjtsük az esetlegesen ott szétszórt szemetet és megtisztítsuk a parkot az avartól, gallyaktól, egyéb zöldhulladéktól, valamint mindezt elszállítsuk a hulladéklerakó helyre. A munkavégzés ideje alatt klubtagjaink „Rotarian at Work” azaz „Rotaristák Munka Közben” feliratú láthatósági mellényt viseltek – számolt be Csiszár Mihály, a Rotary Klub Debrecen elnöke.

Fotó: Rotary Klub Debrecen

Az önkéntes küldetést hosszabb távú program keretében is vállalják, és a helyszínt szeretnék „örökbe fogadni”, hogy ezentúl a környezetvédelmi szempontok figyelembe vételével karbantartsák. A parkot ezért egy Rotary-táblával jelölték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában