gyász

2021.03.18. 07:18

Elhunyt Zilahi János, a Péchy Mihály Építőipari Technikum egykori igazgatója

Csaknem harminc éven át vezette az intézményt.

Fotó: Facebook / DSZC Péchy Mihály Építőipari Technikum

Elhunyt Zilahi János, a Péchy Mihály Építőipari Technikum egykori igazgatója, tudatták az iskola hivatalos honlapján. Mint az Nagyné Pálinkás Anikó jelenlegi intézményvezető nekrológjában olvasható, Zilahi János itt volt középiskolás diák 1957-ig, majd a Műegyetem elvégzése után 1963-ban ide tért vissza, mint mérnök-tanár. 1966-tól igazgatóhelyettes, majd 1969. október 2-től 1997. június 30-ig az intézmény igazgatója lett.

Fotó: Facebook / DSZC Péchy Mihály Építőipari Technikum

Irányítása alatt az intézmény a város egyik legjobb szakközépiskolája lett, amely országos szintű szakmai megmérettetéseken is megállta a helyét – mutat rá a nekrológ.

Szívügye volt az iskola fejlesztése, ennek köszönhetően az épület folyamatosan bővült: emeletráépítéssel és tetőtér-beépítéssel új tantermek, tetőtéri klub, könyvtár jött létre. Az udvaron gépész tanműhely épült, sőt tornacsarnokkal és kivilágított, aszfaltozott sportudvarral is gazdagodott az intézmény.

Nyugdíjasként is szívesen látogatott vissza az iskolába, örömmel tekintett annak sikereire, 2014-ben pedig megalakította a Péchysek Baráti Körét, melynek haláláig elnöke volt.

Zilahi János pályafutása alatt több állami és katonai kitüntetést kapott. Nyugdíjazásakor a városi önkormányzattól megkapta a „címzetes igazgató” címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában