valentin-nap

2021.02.14. 07:30

Megtudtuk, milyen is egy igazi karanténszerelem

Soós Enikő és Kálvári Áron úgy véli: mindenben meg lehet találni a jót és a lehetőséget.

Fotó: Kiss Annamarie

Vörös rózsa, bonbon, finom vacsora – ha ez a mesterhármas együtt van február 14-én, Valentin-napon, akkor feltehetően csak a jóra számíthatunk. Igaz, eltérően vélekedünk a Bálint-napi megajándékozásról, de talán idén a szerelmespárok többsége – azok is, akik eddig nem – egy gyertyafényes vacsora mellett megünneplik, hogy egymáshoz tartoznak. Soós Enikő és párja, Kálvári Áron tavaly ismerkedtek meg, a koronavírus-járvány berobbanásának évében. Egymásra találásuknak a története nem rendhagyó, ám a kapcsolatuk első néhány hónapja az eddig megszokottaktól igencsak eltér. Aki már legalább egyszer volt szerelmes, az tudja, hogy a felek, ha tehetnék, minden idejüket egymással töltenék. A kapcsolat legelején, a kezdeti időszakban mindent szeretnénk együtt csinálni: közös mozizás, elmenni együtt bulizni, egy finom vacsora a kedvenc éttermünkben és így tovább – ezekhez kevés idő állt rendelkezésükre, hiszen a járvány miatt bevezetett óvintézkedések felülírták az elképzeléseiket, azonban ők ezt – meglepő módon – egyáltalán nem bánják. A húszas éveikben járó fiatalok elmondták a Naplónak, mit gondolnak a karanténszerelemről, illetve azt is megtudhattuk, hogy a korlátozások hogyan befolyásolták a kapcsolatukat.

– Tavaly július 18-a óta vagyunk együtt, nyáron ismertük meg egymást egy hajdúszoboszlói szórakozóhelyen.

„Első látásra rokonszenvesek voltunk egymásnak, így talán nem is volt kérdés, hogy mi lesz a folytatás.”

Hiába egy helyen lakunk, még soha nem láttuk egymást; lehetséges, a sors is azt akarta, hogy akkor este – közös barátoknak köszönhetően – találkozzunk. Kihasználtuk a nyarat és persze azt, hogy nem voltak szigorúbb korlátozások. Nagyon sokat buliztunk, elmentünk étterembe, illetve a strandra is, tehát amíg lehetett, addig „meg sem álltunk”. Természetesen nem örültünk a tavaly ősszel bevezetett szabályoknak, mégis azt gondolom, egyáltalán nem volt rossz hatással a kapcsolatunkra. Sokkal több időnk jutott egymásra, határozottan kijelenthetem: jót tett a párkapcsolatunknak – számolt be lapunknak a huszonkét éves lány.

Soós Enikő és párja, Kálvári Áron a korlátozások hatására még közelebb kerültek egymáshoz | Fotó: Kiss Annamarie

Nem könnyű, de türelmesek

Az embereknek hiányzik a járvány előtti életük, az, hogy szabadon élvezhessék a mindennapokat, ám a fiatal pár úgy véli, mindenben meg lehet találni a jót és a lehetőséget. – Attól függetlenül, hogy szinte nem lehet sehová se menni, kijárási korlátozás van, még lehet a szabadban programokat szervezni. Nemrég elmentünk közösen síelni, nagyon jól éreztük magunkat, együtt lehettünk a szabad levegőn – mondta. Majd a huszonhét éves fiatalember is hozzáfűzte, lehet több szabad­idős tevékenységet is folytatni a jelenlegi időszakban, de ettől függetlenül neki már nagyon hiányzik, hogy újra minden a régi legyen.

„Nem könnyű a mostani helyzet, de türelmesek vagyunk. Sok időt töltünk együtt, néha vannak kisebb súrlódások, de mindig megbeszéljük az adott problémát, ez a legfontosabb”

– mondta.

A szerelmesek azt tanácsolják, a mostani időszakban is bátran ismerkedjünk, hiszen soha nem tudhatjuk, mikor talál ránk az igaz szerelem. Akik őszintén érdeklődnek egymás iránt, és úgy érzik, egymáshoz valók, azok ne tétlenkedjenek, ismerkedjenek meg. – Már nagyon vártuk a Valentin-napot, hetekkel ezelőtt beszéltük, hogy megadjuk a módját az ünneplésnek. Fontosnak tartjuk, hogy minden egyes nap tudtára adjuk a másiknak, mit is érzünk iránta, de ez a nap mégiscsak más. Meglepjük egymást valami aprósággal, és közösen főzünk finom vacsorát – fogalmazott végezetül Enikő.

Nagy Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában