kedves felajánlás

2021.02.01. 14:56

Házias falatokkal kedveskedtek a kórházi dolgozóknak az idősek

Meleg ételt és házi készítésű süteményeket is kaptak az egészségügyi dolgozók.

MOP

Fotó: Molnár Péter

Meleg ételt és változatos édességeket kaptak a Nagysándor-telepen élőktől a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusának egészségügyi dolgozói hétfő délután. A változatos élelmiszer felajánlást Széles Diána, alpolgármester, Aba-Horváth István, a Nagysándor-telepi közösségi ház vezetője, valamint Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke adta át.

„Semmi mást nem tudunk adni csak a szívünket, lelkünket és kétkezi munkánkat. Én érintett voltam a vírusban, novemberben éppen itt kezeltek, így még nagyobb örömmel készítettük az ételeket. Ezzel szeretnénk kifejezni a hálánkat és elismerésünket az egészségügyi dolgozók munkájáért”

– mondta Aba-Horváth István.

– Tavaly novemberben kezdte el a Debreceni Karitatív Testület azt az akciót, hogy gondoljunk a Kenézy Kórház dolgozóira, hiszen a második hullámban nagyon nagy nyomás alatt kellett dolgozniuk. Érdekes, hogy az első hullámban nagyon sok felajánlás érkezett hozzájuk, viszont a második hullámban az adományok és a lelkesedés is alábbhagyott, ezért találtuk ki a karitatív testület ülésén, hogy el kell indítani ezt a kezdeményezést – fogalmazott Széles Diána. Hozzátette, az akció elindítása után sorra jöttek az iskolák, sportszervezetek, cégek felajánlásai.

– Városrész eddig még nem ajánlott fel. A jelenlegi adomány a Nagysándor-telepi nyugdíjas klubtól indult. Ma reggel együtt főztük meg a 150 adag babgulyást és több kiló pogácsát is készítettünk. Emellett többen hoztak házi készítésű finomságokat, zserbót, túrós, diós és csokis süteményeket is – mondta az alpolgármester. Tapasztalataik alapján nagyon örülnek a kórházi dolgozók a saját készítésű süteményeknek, az otthon melegét és saját szüleik, nagyszüleik édességeit idézik meg számukra az így kapott finomságok.

A kórház részéről Seres Judit ápolási igazgató mondott köszönetet az adományokért, melyekből részesülnek majd az orvosok, ápolók és a kórház személyzete is.

Debreczeni-Kondás Eszter

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában