Tartozék kerestetik!

2021.02.04. 10:22

Egyetlen alkatrész hiányzik ahhoz, hogy járhatóbbak lehessenek Földes útjai

Lengyelországban lenne alkatrész, ami a település úthengerének működéséhez szükséges.

Fotó: Kovács Péter

– Hiányzik egy műszer az úthenger használhatóságához, éss amíg azt be nem tudjuk szerezni, addig a haszonjármű a polgármesteri hivatal udvarán fog állni – kezdte válaszát kérdésünkre Jeneiné dr. Egri Izabella polgármester, amikor afelől tudakozódtunk, hogy mire kívánják használni a polgármesteri hivatal udvarán álló munkagépet.

– Az önkormányzat már régen megvásárolta azt a járművet, hiszen fontos feladata lenne a település útjainak járhatóbbá tételében. A földútjainkat zúzott kővel hordanánk meg, azt szétterítenénk, és hengerezéssel egyengetnénk, tömörítenénk. Sajnos azonban nem tudjuk használni. Mivel muzeális haszongépjárműről van szó, ezért nem egyszerű a beszerzés, de lengyelországi testvértelepülésünkre, Goscieradówba is eljutott a törekvésünk híre és állítólag ott lenne alkatrész. Ha a koronavírus miatti utazási korlátozás enyhül, és megnyitják az országhatárokat, kimegyünk érte – tájékoztatott Jeneiné Egri Izabella.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában