Hírmorzsák

2021.01.04. 08:22

Önkormányzati lakásokat újítottak fel Derecskén

Fülöpön pedig fontos lépést tettek a hátrányos megkülönböztetés ellen.

Segítség a hátrányban élő fülöpieknek

Az előítéletesség és a hátrányos megkülönböztetés enyhítése, valamint hátránykompenzáció elérése volt a célja az Örömhír Média Alapítvány pályázati támogatással megvalósult projektjének. Ebben az elmúlt három évben komplex hátránykompenzáció valósult meg, amely a fülöpi helyi közösségben élő hátrányos helyzetű személyek támogatását segítette elő.

Út- és házépítés, lakásfelújítások

Derecske szegregátumnak minősülő, úgynevezett Ürgés városrészében befejeződött a pályázati támogatásból megvalósult fejlesztés. Ebben négy önkormányzati tulajdonú ingatlanban hat lakást újítottak fel, a Szív utca aszfaltburkolatot kapott, a városrészben kamerarendszert alakítottak ki, és felépítettek egy szolgálati lakást.

Pécset ékesítette Csilla alkotása

Gazdag Csilla, a konyári II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola nyolcadik osztályos diákjának alkotása, egy angyal is bekerült a Pécs belvárosát az ünnepek előtt és alatt fényfestéssel szebbé, meghittebbé tevő alkotások közé – tájékoztatta a Naplót Bartha Napsugár rajzpedagógus. A fényfestés képeit egy erre a célra meghirdetett pályázat révén gyűjtötte össze Pécs városa. A pályázatra összesen 1200 rajz érkezett. Az előválogatást követően kategóriánként 60-60 művet digitalizáltak a szervezők.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában