visszatekintő

2021.01.13. 14:13

Mozgalmas nyári, őszi heteket hozott 2020 harmadik negyedéve

Iskolát és közteret nyitottunk meg, színházat és strandot zártunk 2020 harmadik negyedében.

A megújult Dósa nádor tér átadásán Papp László polgármester mondott beszédet | Fotó: Napló-archív /Matey István

Fotó: Napló-archív /Matey István

Az előző év legmelegebb hónapjaiban mintha kicsit fellélegezhettünk volna: nyaralhattunk, ünnepelhettünk, sőt a vakáció végén útnak engedhettük gyermekeinket az iskolába. A Csokonai Színház közösségi programokkal színesített költözése után megkezdődött az épület rekonstrukciója. A júliusi sajtótájékoztatón dr. Fülöp Péter helyettes államtitkár bejelentette: a debreceni teátrum jövőjét kettős finanszírozással teszik még stabilabbá.

Lehullott a lepel Szent István szobráról a megszépült Dósa nádor téren: Szanyi Borbála szobrászművész alkotását augusztus 20-án leplezték le. Ezúttal másként alakult a virágkarnevál is: le kellett mondanunk a kocsik felvonulásáról, de nem maradt virágos kompozíciók nélkül Debrecen főtere.

A három hónapos digitális oktatás után ősszel végre megnyíltak az általános iskolák kapui is, hogy a diákok végre újra az iskolapadban ülve sajátíthassák el a tananyagot. Néhány nappal később bemutatták Debrecen legnagyobb környezetvédelmi projektjét, a Civaqua-programot, erről Papp László polgármester a következőket mondta: – A Civaqua-program első ütemének legfőbb célja, hogy a Tócó a Keleti-főcsatornán érkező Tisza vizével élő vízfolyássá váljon.

Régi álom vált valóra ősz elején Nagykerekiben, ahol gyorsforgalmi utat adtak át az M4-es autópálya Berettyóújfalu és Nagykereki, országhatár között. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Bogdan Lucian Aurescu román külügy- és Lucian Nicolae Bode közlekedésért, infrastruktúráért és kommunikációért felelős miniszter magyar kollégájával együtt jelentette be: 2024-ben átadják a Csenger–Szatmárnémeti gyorsforgalmi utat.

A kései nyitás ellenére több mint százhatvanezer látogatót számlálhatott 2020-ban az Aquaticum Debrecen Strand. – Ez a strandfejlesztés a leglátványosabb és a lakosság számára leginkább elérhető fejlesztés volt ebben az évben – összegzett Kocsik-Marossy Virág, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója a szeptemberi sajtótájékoztatón.

SZD

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/korlatozasokrol-majd-enyhitesekrol-szolt-tavaly-a-masodik-negyedevunk-4900381/

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-megszokott-rendben-indult-2020-aztan-lecsapott-a-jarvany-4896472/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában