hírmorzsák

2021.01.15. 13:15

Lehullott a hó, akcióba lendültek

Ki így, ki úgy, de hókupacok között találta magát.

Fotó: Dandé Melinda

Leesett az első hó, indulhatnak a hótolók

Nyíracsádot január 13-án reggelre érte el az idei tél első nagyobb mennyiségű téli csapadéka. Nagyné Jobbágy Piroska jegyző arról tájékoztatta a Naplót, hogy már reggel elindultak az önkormányzat hótolói, hogy a legfontosabb utakat, tereket megtisztítsák.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

– Az elsők között a községi piac területéről tolták el a havat, ahol már dél körül a népkonyhai szolgáltatás által biztosított egyszeri meleg ebédért állnak sorba az emberek, de eljutottak a hótolók csaknem minden önkormányzathoz tartozó utcára is. A külterületi földutak közül azok maradtak ki, ahol a kevés hómennyiség, valamint az út egyenetlensége miatt nem tudtak hatékony munkát végezni a munkagépek – mondta a jegyző.

Már nagyon várták

A hajdúsámsoni Eszterlánc Óvoda Napsugár csoportjának óvódásai is nagyon várták már a havat. A gyerekek az óvónénivel karöltve boldogan játszottak az udvaron, bár egy tisztességes hóemberre való adag hó még nem esett, így is nagy volt a boldogság a kicsik körében.

Kedves Zilahi Enikő, Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában