tervek között

2021.01.28. 09:19

Kerékpárutat terveznek, de ismét lehet strand is Komádiban

A város a 2021–2027-es uniós pályázati ciklusban több fontos beruházási tervet is szeretne megvalósítani.

Újabb kerékpárutak is épülhetnek, ezzel a külterületeken is lehet majd biciklizni

Fotó: Rozsik Rita-archív

Az önkormányzat Komádi központjában új közösségi tereket szeretne kialakítani, amelynek legfontosabb része egy új művelődési ház építése. Az épület a tervek szerint 250 fő befogadására lenne alkalmas, korszerű színpadtechnikával, ahol színházi előadásokat, koncerteket lehet majd tartani. A fejlesztés kapcsolódik az előző két uniós ciklusban megkezdett Zöld város kialakítása projektekhez. Korábban ennek keretében történt meg a közösségi terek energiahatékonyságának fejlesztése, zöldfelületek kialakítása, a város parkosítása. Ezt a folyamatot nem szeretné megtörni az önkormányzat, a következő években folytatja az ilyen irányú fejlesztéseket.

Kerékpárút, piac

A városvezetés kiemelkedő feladatának tartja a leromlott városrészek rehabilitációját. Az előző ciklusban a keleti városrész megkezdett fejlesztésének folytatásaként további beruházások teszik élhetőbbé az ott élők közvetlen környezetét. Turisztikai fejlesztésként szeretnék a bihari tematikus kerékpárút megvalósítását elérni, így a környező településeknek lehetőségük lenne egy 60 kilométeres útvonal mentén bemutatni a nevezetességeiket, természeti és épített örökségüket. – Nagy álmunk és célunk egy tanuszoda építése városunkban, amely biztosítaná a Komádi és környékén élő gyermekek úszástanulását, oktatását. Ez egyben első lépcsője volna a több mint tíz éve bezárt strandfürdő újranyitásának – nyilatkozta Tóth Ferenc polgármester.

Újabb kerékpárutak is épülhetnek, ezzel a külterületeken is lehet majd biciklizni
Fotó: Rozsik Rita-archív

A város elavult szennyvízhálózatának karbantartása elég költséges, ezért ennek korszerűsítése elengedhetetlen. Ennek támogatására pályázatot ad be a város, amennyiben ilyen célú lehetőség nyílik. A város vezetősége fontosnak tartja az újonnan átadott piaccsarnok épülete mellett egy helyi termékekre épülő és a helyben megtermelt javakat bemutató épület kialakítását, amellyel erősítené a helyi gazdaságot. Továbbra is cél a minél élhetőbb, tisztább és környezetbarátabb kisváros kialakítása.

Rozsik Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában