kétharmados csökkenés

2021.01.19. 09:08

Debrecenben is kevesebben voltak az erdei iskolás rendezvényeken

Rendhagyó éven vannak túl a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. intézményei.

Fotó: Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.

Mint az a társaság közleményében olvasható, a koronavírus-járvány miatt a nyíregyházi Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola, a debreceni Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola, valamint az erdőgazdaság által üzemeltetett Hármashegyi Erdei Iskola egyaránt kevesebb gyereket fogadott, mint egy esztendővel korábban.

Debrecenben az év első két hónapjában több mint 170 gyerek és kísérő vett részt a foglalkozásokon. A nyári hónapokban megközelítette az ötvenet a programok száma. Ősszel a nagyerdei erdei iskola is részt vett a Debreceni Értéktár Bizottság kezdeményezésére, hagyományteremtő szándékkal megszervezett Nagyerdő Hetén, mely révén több mint 120-an voltak a különféle rendezvényeken.

Tavaly csaknem 1400 főt regisztráltak az erdei iskolai rendezvényeken, kétharmaddal kevesebbet, mint 2019-ben.

Igazodva a koronavírus miatti speciális helyzethez, tavasszal – az Agrárminisztérium és az Országos Erdészeti Egyesület kezdeményezésére – a nyíregyházi és a nagyerdei iskolában készült egy-egy kisfilm, amiket online is elérhetővé tettek. Ezek népszerűségének is köszönhető, hogy a nyíregyházi Tündérkert Keleti Óvoda felkérésére decemberben három újabb, erdei iskolai foglalkozást bemutató videót állítottak össze az erdőgazdaság munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában