Évértékelő

2021.01.15. 16:56

A nehézségek ellenére Komádiban több beruházást is átadtak

Fotó: Napló-archív

„Talán az utóbbi évtizedek legnehezebb évén vagyunk túl városunk történelmében. A városvezetésre a megszokottól teljesen eltérő feladatok hárultak, át kellett alakítanunk sok tekintetben városunk életét, intézményeink működését, ugyanakkor működtetni kellett a települést, gondoskodni kellett lakosainkról” – mondta Tóth Ferenc, Komádi polgármestere a település 2020-as évéről.

A pandémia kezdetétől működött az összefogás a városban. Márciustól az önkormányzat megszervezte a 65 év feletti lakosok ellátását, a helyi intézmények dolgozói és az önkéntesek több ezer szájmaszkot készítettek, melyeket szétosztottak a lakosok körében. A nehéz pénzügyi helyzet ellenére az önkormányzat három alkalommal nyújtott támogatást a rászoruló családoknak, élelmiszer, tisztító- és fertőtlenítőszereket adva az érintetteknek.

A Piaccsarnok átadásán | Fotó: Napló-archív

Az elmúlt évben több beruházás befejezésre került, átadták az Ipari Parkot, a Piaccsarnok épületét, öt szociális bérlakást, valamint elkészült a természetvédelmi jelentőségű Varsánykerti-tó medrének kialakítása.

Hidvégi László alpolgármester (balról), Tóth Ferenc polgármester és Héder Zoltán alpolgármester a trianoni emlékhelynél. A Háttérben Bulcsu László és Balogh Sándor | Fotó: Napló-archív

Júniusban a Trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából kisebb ünnepség keretében emlékművet avattak a Szent István utcai parkban.

2020-ban folytatták a belterületi utak karbantartását, a parkosítást, a szennyvízhálózat működésének biztosítása érdekében 26 millió forint értékben szivattyúkat telepítettek. Tavaly kezdődött az új idősotthon építése, a kivitelezők jól haladnak a munkálatokkal, várhatóan idén májusban átadásra kerülhet a korszerű és modern épület.

HBN

Borítókép: Bulcsu László (balról), dr. Vitányi István, Tóth Ferenc és Pajna Zoltán a Piaccsarnok átadásán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában