évértékelő

2020.12.18. 20:33

Sikeres évet zár a pocsaji roma önkormányzat

Több programot is meg tudtak valósítani, támogatták a romákat a lehetőségekhez mérten.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A Pocsaji Roma Nemzetiségi Önkormányzat sikeres évet tudhat maga mögött. Konzorciumi partnerként részt vettek a helyi integrációs program munkájában. A kulturális programokat úgy valósították meg a koronavírus időszakában, ahogy azt a korlátozások lehetővé tették. Több alkalommal osztottak tartós élelmiszert és tisztasági csomagot, bútort, használt ruhát, cipőt, játékokat. Támogatták a helyi iskolát és az óvodákat iskolakezdéskor, vásárlási utalványt adtak minden ballagó diáknak, nemrég szájmaszkot adtak az iskolának, mikuláscsomagot osztottak az iskolás és óvodás gyerekeknek.

A roma nemzetiségi önkormányzat idén márciustól belépett a közfoglalkoztatási rendszerbe, négy főt foglalkoztatnak, akik a szegregátumokban teljesítenek munkát. A jövő évi tervek között szerepelnek kulturális rendezvények, a 7–8 osztályos képzés elindítása, szakmai programok.

Az év elején harminc rászoruló családnak fognak segíteni egy pályázaton nyert összegből nevelt csirke kiosztásával. Pályáztak gyerekek táboroztatására is, és ha sikeres lesz, ebből negyven gyereket tudnak táboroztatni – sorolta terveiket és elért eredményeiket Menyhért Attila elnök.

Menyhért Attila | Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Nagyné Kelemen Mónika

Borítókép: a gyermeknap is jól sikerült a nyáron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában