Egész éves turizmus

2020.12.09. 11:34

A sport- és a konferenciaturizmus térképére is felkerül Hajdúszoboszló

A fürdőváros idegenforgalma több lábon állhat, Szoboszló egész évben helyet adhat eseményeknek a jövőben.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Kétségtelen, ha Hajdúszoboszlóról van szó, akkor a strand, a nyár, a napsütés és a gyógyvíz jut az emberek eszébe. De mi történik akkor, ha történetesen nyáron elered az eső, vagy ha egy több száz érdeklődőt vonzó kulturális rendezvény, netalán egy nagy konferencia keres magának helyet a városban? Az előző esetben ernyők, esőkabátok védelmében kénytelenek szórakozni az emberek, míg ősszel, télen és tavasszal pedig egyszerűen nem tudja fogadni az odakívánkozó eseményt az ország harmadik leglátogatottabb városa. Ezen segít a következő években létesülő multifunkcionális rendezvényközpont, amelyben a helyi iskolai események – például szalagavatók – éppen úgy helyet kaphatnak, mint sporttalálkozók vagy vagy konferenciák.

Látványterv, közbeszerzés

Fotó: Napló-archív

– Az új létesítmény egy szép, ikonikus épület kell legyen, amely a fürdő mellet a külső megjelenítésével emeli a város színvonalát és méltó lesz Hajdúszoboszló turisztikai teljesítményéhez – szögezte le Czeglédi Gyula polgármester a sokfunkciós rendezvényközpont létesítéséről hírt adó online sajtótájékoztatón szerdán. Hozzátette: bár nagyon nehéz évben vannak, a városa mégis szánt egy jelentősebb összeget arra, hogy kiírt egy előzetes építészeti ötletpályázatot, amelyre a beérkezett 27 pályaműből 11-et díjazott. Ezek jelentik az alapjait majd a létesítmény megtervezésének. A kormánytól a turisztikai ügynökségen keresztül érkező 400 millió forint támogatásból 2022. január végére elkészül a megvalósíthatósági tanulmányterv. Ez biztosítja azt, hogy a létesítmény önfenntartó legyen. Ugyancsak kész lesz a látványterv, véglegesítik a helyszínt, elkészítik az engedélyes terveket és lebonyolítják a közbeszerzést.

A sajtótájékoztatón ugyancsak jelenlévő Bodó Sándor államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta, hogy néhány napon belül aláírják a 400 millió forintos támogatási szerződést, majd a létesítmény jelentőségére utalva kijelentette, az nem csak Hajdúszoboszlón, hanem Kelet-Magyarországon meghatározó lesz.

Könnyid Lászlóval, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató helyettese hangsúlyozta, hogy a turisztikai palettán Hajdúszoboszló versenyhelyzetben marad és a rendezvényközpont által további piaci részesedéshez juthat nemzetközi téren is. Az Ügynökség a fejlesztést marketinggel is igyekszik támogatni.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában