Olvasói levél alapján

2020.11.13. 08:51

Elszállították a gallyakat a Lándzsa utcáról

Az elvégzett munkálatok ügyében a debreceni polgármesteri hivatal is reagált.

Fotó: Napló-archív

A múlt héten jelent meg cikkünk a Lándzsa utcai gallyazással kapcsolatban, mely arra az olvasói felvetésre reagált, miszerint csúnya csonkolásokat végeztek a fákon, ráadásul ott is hagyták a levágott lombokat az utcán, nem lehetett azoktól sok helyen parkolni sem. Az E.ON Hungária Zrt. akkor válaszában közölte: Debrecenben az önkormányzat és az E.ON megbízásából is folyamatosak a gallyazások a város területén.

Akkor megtudtuk, az érintett utcában az E.ON, valamint az önkormányzat is végeztetett gallyazásokat. Cikkünk megjelenése után nem sokkal a debreceni polgármesteri hivatal is válaszolt feltett kérdéseinkre. Közleményükben arról tájékoztattak, hogy Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata előre ütemezett terv szerint szárazág-, illetve koronakönnyítő gallyazási, valamint – életveszélyes fák esetében – kivágási munkálatokat végeztet, így többek között a Lándzsa utcán is. Az önkormányzat illetékes zöldterületi ügyintézője helyszíni szemlét tartott (múlt hét csütörtökön), melyen megállapította, hogy a Lándzsa utcán az önkormányzattal szerződésben álló vállalkozó gallyazási, valamint fakivágási munkálatai után zöldhulladék nem maradt vissza.

Megtették a lépéseket

Mint írják, ezen időszakban a fenti vállalkozókon kívül az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. is végeztetett gallyazási munkálatokat az elektromos légvezeték-hálózat üzembiztonsági övezetében. Ezzel eleget tesz azon kötelezettségének, melynek értelmében a hálózati engedéllyel rendelkező szolgáltató köteles a zavartalan villamosenergia-ellátás biztosítása érdekében a biztonsági övezetet sértő növényzetet eltávolítani. Az önkormányzat megkeresésére a területi vezető arról tájékoztatott, hogy az utcából minden gallyat elszállítottak a munkálatokat követően.

Hozzátették: a Lándzsa utca 18. számú ingatlan előtt, közterületen vélhetőleg a szóban forgó ingatlan területéről kikerült – nem a közterületi fákról származó – zöldhulladékkupac található, melynek elszállítását 2020. november 20-i teljesítési határidővel megrendelték a Dekert Nonprofit Kft.-től, továbbá az elhanyagolt ingatlan állapotáról értesítették Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Igazgatási Osztályát.

VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában