nemes cél

2020.10.12. 15:39

Kék Vödör kihívással segítenek a rászorulókon

A Dorkász Szolgálat Alapítvány úgy választott élelmiszereket, hogy akinek nincs megfelelő konyhája, ő is könnyen élelemhez tudjon jutni.

Fotó: Kiss Annamarie

Tavaly kezdődött a szeptemberi Kék Vödör kihívás, melynek mintájára 2020-ban ismét útjára indította a Dorkász Szolgálat Alapítvány az adakozást. – Létrehoztunk egy adománygyűjtő honlapot annak érdekében, hogy ne kelljen külön kiszervezni a kék vödröket, amiket jelenleg a járvány miatt nem is nagyon lehetne megoldani. Arra bátorítottuk az adakozókat, hogy kattintsanak a Kék Vödör aloldalunkra, a dorkasz.hu-n és töltsenek meg online egy vödröt – válaszolta a Napló kérdésére Kiss Ábel Lukács, a Dorkász Szolgálat Alapítvány igazgatója.

Fotó: Kiss Annamarie

– Az volt a célunk, hogy a programunkban résztvevő kétszázharminc családnak – akiket élelmiszerrel, ruhával és tanszeradománnyal rendszeresen segítünk – eljuttassunk néhány vödörnyi élelmiszer adományt. Továbbá segítünk száz idősnek, akik szintén nehéz körülmények között élnek – folytatta.

„Úgy döntöttünk, hogy négyszáz jótékony csomag összeállítása lesz az idei cél, amit sikerült is véghez vinni az adományozóink segítségével.”

– Október első hetében beszereztük az élelmiszereket, elkészültek a vödrök és előző hétvégén már el is vittek néhányat. Debrecenen kívül több mint tizenöt településre érkeznek a csomagok. Általában a helyi gyülekezetek, egyesületek és alapítványok meglátogatják a családokat, valamint az időseket és szétosztják az adományokat közöttük. Boldog vagyok, hogy a jelenlegi helyzetben élelmiszerrel is tudunk segíteni másoknak – tette hozzá.

Fotó: Kiss Annamarie

Egyre több jószándékú fiatal

Nehéz összeszámolni az online lebonyolítás miatt, hogy hány ember adományozott, de több százan vannak a jótékonykodók között. – Nincsen felső limitje az interaktív adományozásnak, tehát meg lehet tölteni bármennyi vödröt egy embernek, akár tízet is. Egy vödör háromezer forint értékű élelmiszert tartalmaz. Aki nem akarja az egészet megtölteni, lehetősége van csak a negyedét vagy a felét is – részletezte Kiss Ábel Lukács.

Fotó: Kiss Annamarie

– Ezért is nehéz pontos létszámot mondani az adományozókra, de rengetegen vannak, köztük komplett cégek is, akiknek az összes dolgozója beszállt a jótékonykodásba. Jó látni azt, hogy idén is volt akkora adakozó kedv, hogy megteljenek a Kék Vödrök. Megfelelő adatkezelési tájékoztatóval lehet anonim a folyamat, de aki szeretné feltüntetheti a nevét is. Lehetőség van feliratkozni a hírlevelünkre, így továbbra is tartható velünk a kapcsolat – osztotta meg.

„Mi hiszünk a fiatalokban és szeretnénk minden programunkat rájuk építeni. A huszonöt éves korosztálytól kezdve célozzuk meg az embereket a kommunikációnkat tekintve.”

– Azt látjuk, hogy ők azok, akik már fix jövedelemmel rendelkeznek és tudnak adakozni. Egészen az idősebb korosztályig jellemző ez a magatartás. A negyvenes korosztály a legaktívabb, ahol jelen van egy biztosabb kereset – fogalmazott.

VKF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában