Alien Frontiers

2020.10.11. 20:34

Kedvenc társasjátékaink VI.

A Hexa Kör egy debreceni csoport, melynek célja, hogy összefogja a városban élő gamer típusú társasjátékok kedvelőit, emellett játékalkalmakat biztosítson nekik az Ifjúsági Házban.

Fotó: Birtók Benjámin

Sorozatunk visszatérő részében a sci-fi tematikájú társasjátékok rajongóinak kedvezünk, bemutatjuk az Alien Frontiers-t, amely 2-4 személynek nyújt remek szórakozási lehetőséget. A játék koncentrációt igényel, próbára teszi a felek tervezői képességeit, de alapvetően nem bonyolult, szabályai hamar elsajátíthatók. Stratégiai társasról beszélünk, a játékidő a részvevők számától függően akár 180 perc is lehet. Ez a több kiadást megélt kis tapletop az évek során további kiegészítőkkel gyarapodott már, ma is kiváló értékeléseket tudhat magáénak a nagyobb társasokkal foglalkozó oldalakon.

Fotó: Birtók Benjámin

Adott egy bolygó, melyen kis kolóniákat kell létrehoznunk az előrehaladás és a végső győzelem megszerzésének érdekében, saját civilizációs fejlődésünket pedig a planétát körülvevő idegen technológiákat felhasználva tudjuk biztosítani. Ezek az „állomások” jelölik a játéktábla mezőit, a meghódításra váró égitest körül keringenek a világűrben. Színes érdekesség, hogy a bolygó elhatárolt régiói olyan science-fiction legendákról kapták neveiket, mint Edgar Rice Burroughs, Frank Herbert és Isaac Asimov. A tematika az elnevezésekben és az illusztrációkban nagyjából ki is merül, kevésbé jön át, mint a Scythe és a War of the Ring esetében, aki viszont kevésbé igényli ezt az élményt, annak garantáltan be fog jönni.

Fotó: Birtók Benjámin

A játék alapvető mechanizmusa a kockadobásra épít. Eredményeinket felhasználva tudjuk végrehajtani a különböző mezők kínálta akciókat, így juthatunk például nyersanyagokhoz, technológiai előnyöket biztosító kártyákhoz, stb. Tehát nem feltétlenül a játékosok sorrendje határozza meg, ki milyen lehetőségekhez jut, sokkal inkább dobásaink eredménye. A fejlődés során további extrákkal segíthetjük hozzá frakcióinkat a kolóniák lehelyezéséhez.

A játék struktúrájának alapvetően nincsenek gyenge pontjai, a kockadobós szerencsefaktorral működő társasokat sokan elutasítják, ez már ízlés kérdése. Szépen illusztrált kiadvány, amelyben számos kártya, bábu, jelölő található.

Az Alien Frontiers kipróbálható a Hexa Kör rendezvényein a Rocksuliban (Ifjúsági Ház).

Korábbi ajánlóink zöme megtalálható ide kattintva.

Birtók Benjámin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában